top of page

Gezonde Nutella 2.0

Gezonde Nutella 2

Gezonde Nutella

Het is echt onwijs lekker maar ook heel erg slecht voor je. Smeer jij het liefst ook een hele dikke laag op je boterham? En ‘per ongeluk’ iets teveel met je mes uit de pot haalt zodat je die ook nog eens af kan likken? Ja hè. Jij bent net zo #guilty als ik. Gelukkig hoef je met deze gezondere variant op de Nutella je daarna iets minder schuldig te voelen.

Gezonde Nutella 1

Je hebt nodig

♦ 175 gram hazelnootpasta ♦ 50 gram kokosolie ♦ 40 gram cacaoboter ♦ 1 flinke eetlepel cacaopoeder ♦ 1 eetlepel honing ♦ 1/2 theelepel vanille-extract

Bereiding

Weeg de hazelnootpasta af in een kleine kom en roer hier de honing en vanille-extract door. Zet opzij.


De volgende stap is het smelten van de cacaoboter. Pak een grote schaal en een kleinere schaal. Vul de grote schaal met warm water (niet kokend) en plaats de kleinere kom daarin. Breek de cacaoboter in stukken en doe deze in de kom. Wacht tot de cacao gaat smelten en roer af en toe om dit proces te versnellen.


Als de cacaoboter voor het grootste deel gesmolten is voeg dan de kokosolie toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten. Dan voeg je het cacaopoeder toe. Roer dit goed door zodat er geen klontjes zijn.


Giet dit mengsel bij de hazelnootpasta en roer goed door. Giet vervolgens in een schoon potje en laat afkoelen. Dit proces kun je versnellen door het potje in de koelkast te plaatsen. Roer af en toe door en voilà. Bewaar bij kamertemperatuur, anders is hij niet goed smeerbaar. Enjoy!

Gezonde Nutella 3
Gezonde Nutella 4
Gezonde Nutella 5

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page