top of page

Gezonde Bounty (RAW)

Suiker, Kokos, Glucosesiroop, Cacaoboter, Magere melkpoeder, Cacaomassa, Mono- en diglyceriden van vetzuren (E471), Sojalecithine (E322 uit soja), Lactose, Botervet, Gedemineraliseerde weipoeder verkregen mbv dierlijk stremsel, Glycerol (E422), Zout, Aroma.


Mmmm klinkt lekker he! Gelukkig weet ik precies wat er in mijn gezonde bounty’s gaat. Na de Kokos Roomtruffels kon het natuurlijk niet lang duren voor een Bounty recept!


Gezonde Bounty

Ik heb ze al eens eerder gemaakt (geen recept van op mijn blog). Ik heb ze hier en daar aangepast en ze zijn nog lekkerder geworden! Dit recept komt heel dicht bij de echte… Alleen dan nog lekkerder! En ook nog eens zonder al die toevoegingen.

Gezonde Bounty 1

Je hebt nodig

♦ 2 cups kokosrasp ♦ Kokosroom van 1 blikje kokosmelk uit de koelkast ♦ 2 eetlepel rauwe honing ♦ 2 eetlepel kokosolie ♦ 1 theelepel vanille extract


Voor de chocolade: ♥ ♦ 1 cup kokosolie ♦ ½ cup rauwe cacaopoeder ♦ ¼ cup rauwe honing


♥ Door de kokosolie heeft deze chocolade buiten de koelkast een hoog smeltingsfactor. Vind je dit vervelend? Dan kun je ook gebruik maken van dit recept. Verdubbel de hoeveelheden. 

Bereiding

Het blikje kokosmelk moet minstens een nacht in de koelkast staan. De volgende dag maak je het blikje voorzichtig open en schep je de dikke room die bovenin het blikje is ontstaan er voorzichtig van af. Pas op dat je geen kokoswater mee schept.


Doe de kokosroom samen met de kokosrasp, zoetstof, kokosolie en vanille in de keukenmachine en mix tot alles goed gemengd is en het een geheel begint te vormen.


Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem het kokosmengsel uit de keukenmachine en maak hier repen van in jouw gewenste formaat. Leg de kokosrepen op de bakplaat. Zet deze in de vriezer.

Gezonde Bounty 3

Maak nu de chocoladecoating door alle overige ingrediënten (kokosolie, cacaopoeder en zoetstof) in de keukenmachine te mixen tot een zachte chocolademassa. Giet dit over in een diepe kom.


Gebruik je pure chocoladerepen, smelt deze dan au bain marie. Laat iets afkoelen tot de juiste temperatuur is bereikt om de kokosrepen in onder te dompelen.

Gezonde Bounty 4

Haal de kokosrepen uit de vriezer en dompel deze één voor één in de chocolade. Leg terug op het bakpapier en laat deze verder uitharden in de koelkast. Bewaar ze ook in de koelkast. Enjoy!

Gezonde Bounty 5

Hou je chocolade over? Maak dan eens deze repen!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page