top of page

Gevulde speculaas (G&W)

Speciaal voor de intocht hebben wij van de Gevulde Vijzel gezonde gevulde speculaas gemaakt. De feestdagen zijn al zoet genoeg 😉 Heerlijk, gezond, homemade, glutenvrij, suikervrij en raw! En het is ook nog eens super makkelijk te maken.

Je hebt nodig:

 325 gram G&W raw gemengde noten ♥ 8 ontpitte dadels (niet gekonfijt)  25 gram G&W speculaaskruiden  40 gram vloeibare G&W honing  1 eetlepel G&W kokosolie


Ingrediënten vulling:  175 gram raw amandelen  70 gram vloeibare G&W honing ♥ 20-40 ml water 1 eetlepel cacaoboter

Optioneel: amandelschaafsel

Bereiding:

Doe de gemengde noten in de keukenmachine tot ze gemalen zijn. Voeg de overige ingrediënten toe en mix het tot het fijn gemalen en alles goed aan elkaar plakt. Voeg indien nodig extra dadels en/of kokosolie toe.


Stort de helft van het mengsel op het bakpapier in het bakblik. Druk het mengsel goed aan en zet het weg in de koelkast.


Spoel de keukenmachine af zodat je deze weer opnieuw kan gebruiken.


Doe de amandelen in de keukenmachine en maal het fijn. Smelt de cacaoboter au bain-marie, voeg dit samen met de honing en water toe en mix het tot een kleverige mengsel.


Doe het mengsel op de speculaas. Maak van het twee speculaasmengsel een plak net zo groot als de bakvorm en leg deze bovenop het amandelspijs. Versier eventueel met geschaafde amandelen. Zet het een half uur in de koelkast tot het stijf is. Enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page