top of page

Gevulde Portobello met Wilde rijst

Dit recept behoort tot de serie die ik gemaakt heb voor het Pure Food-fotoproject met Richard Hartendorp.


Ik ben dol op paddenstoelen en ik verwerk het dan ook graag in pasta’s, salades maar ook in het ontbijt met eieren en gerookte zalm. Portobello’s zijn eigenlijk gewoon uit de kluiten gewassen paddenstoelen. Doordat ze zo groot zijn kun je ze vullen met allerlei lekkers. Je kunt er veel kanten mee op: je kan er pesto met pijnboompitten in doen, allerlei soorten kaas of vul ze eens met quinoa. Voor deze gevulde portobello heb ik wilde rijst, zongedroogde tomaat en geitenkaas gebruikt. Echt een super lekkere combinatie. Je kunt de portobello als voorgerecht eten samen met wat salade. Of eet de portobello als hoofdgerecht met extra rijst en spinazie erbij. Lekker en heel gezond.


Gevulde portobello met wilde rijst 1

Je hebt voor 4 personen nodig

♦ 4 portobello’s ♦ 100 gram wilde rijst ♦ 8 zongedroogde tomaten in olie ♦ 60 gram geitenkaas* ♦ 1 theelepel tijm ♦ Peper en zeezout

* Mag of wil je geen kaas eten, dan kun je deze natuurlijk weglaten. Of vervang de geitenkaas eens voor deze veganistische en lactosevrije variant.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C graden.


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Smeer de portobello’s in met de olie van de zongedroogde tomaatjes. Plaats de portobello’s ondersteboven in een ovenschaal of op het ovenrooster en bak 5 minuten.


Snij de zongedroogde tomaatjes in stukken, meng deze met de rijst en maak op smaak met de kruiden.


Vul de portobello’s met het rijstmengsel en brokkel de geitenkaas erover. Bak de portobello’s weer op 200 °C gedurende 8 tot 10 minuten of tot de bovenkant licht bruin begint te kleuren. Lekker met een salade of extra rijst en spinazie. Enjoy!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page