top of page

Gepofte Boekweit Chocolade Snackrepen

Als ik mij in een supermarkt begeef ben ik altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten en producten die binnen mijn dieetvoorschriften vallen. Vooral buitenlandse supermarkten zijn voor mij één groot feest. Uren kan ik daar doorbrengen, om vervolgens de keuken in te duiken om allerlei lekkers te maken met mijn nieuwe en onbekende producten. Maar vaak genoeg koop ik ook uit enthousiasme producten die vervolgens ergens achter in mijn kast verdwijnen naar het zogenaamde ‘vergeten’ hoekje.


Ik maak bijna alles zelf en daarbij zijn de tussendoortjes favoriet. Ik houd van simpel zoals een stuk fruit, een handje ongezouten nootjes of een schaaltje rauwkost. Maar hoe meer ik mijn draai begin te vinden in het allergievrije eten, des te vaker ik afwissel met wat ‘complexere’ recepten.


Zo had ik laatst een snack gemaakt waar heel wat chocolade overbleef. Normaal gesproken had ik hier nootjes en allerlei powerfoods doorheen gemengd en uitgespreid op bakpapier voor een heerlijke home made chocoladeplak. Of ik had het restant in een ijsblokjesvorm gegoten als lekker bonbonnetje of om te bewaren voor het volgende gebruik.


Maar die dag stuitte ik op een pot met gepofte boekweit die naar mijn ‘vergeten’ hoekje in de kast was verdwenen. En zo was een nieuw snack-idee geboren! En toch nog een eindbestemming voor één van mijn vergeten producten 😉

Je hebt nodig:

♦ 1 cup kokosolie ♦ ½ cup rauwe cacaopoeder ♦ ¼ cup rauwe honing

♦ 2 cups gepofte boekweit ♦ ½ cup goji bessen ♦ snufje Keltisch zeezout

Bereiding:

Bekleed een vierkante vorm met folie.


Smelt de kokosolie au bain-marie en roer hier de cacaopoeder en honing door tot een egale chocolademassa.


Meng de vloeibare chocolade met de gepofte boekweit, goji bessen en zeezout in een grote kom. Stort dit mengsel in de vorm, spreid uit en druk een klein beetje aan. Plaats in de koelkast en laat het geheel uitharden. Verwijder vervolgens het geheel uit de vorm en snijd het plakkaat met een scherp mes in het gewenste formaat. Makkelijker kan niet! Bewaar ze in de koelkast.

Gepofte boekweit Squares 9 - kopie

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page