top of page

Gegrilde Polenta met Ratatouille

Ik kan niet wachten tot ik straks mijn eigen moestuin heb! Heerlijk al die verse groenten uit eigen tuin. Maar tot het zover is geniet ik nog even van de groenten uit de moestuin van mijn ouders. En ooh wat levert die veel verse groenten! Met een flinke voorraad vind ik ratatouille uit de oven werkelijk de ideale manier om deze groenten te verwerken en je krijgt ook gelijk ontzettend veel groenten binnen. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te bereiden. Het is vooral wat groenten snijden, door elkaar husselen en in de oven gooien en wachten maar! Heerlijk voor als je eens lui wilt zijn in de keuken.

Polenta 5 - kopie
Polenta 1

Je hebt nodig:

Voor de polenta 500 ml plantaardige melk  500 ml water  2 takjes rozemarijn  1/2 theelepel Keltisch zeezout  250 gram maïsgriesmeel (polenta)


Voor de ratatouille  1 courgette  1 aubergine  1 paprika  1 rode ui  8 knoflooktenen  Olijfolie  Peper en Keltisch zeezout

Bereiding:

Breng de melk met water in een pan aan de kook en voeg de polenta toe. Blijf constant roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Wanneer de polenta zo dik is als aardappelpuree is hij gaar. Dit duurt een paar minuten. Breng de polenta op smaak met de rozemarijn en zeezout. Proeven is belangrijk. Voeg eventueel peper toe als je de smaak nog te vlak vindt.


Bekleed een kleine bakplaat of grote ovenschaal met bakpapier of vet deze in met kokosolie. Schep de polenta op de plaat of in de schaal, strijk glad en laat helemaal afkoelen. De polenta stijft op en laat zich dan goed in plakken snijden. Tot dit zover is gaan we in de tussentijd de ratatouille bereiden.


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrooi iedere plak royaal met zout. Laat even 10 minuten intrekken en ga in de tussentijd verder met de voorbereiding van de rest van het recept.


Snijd de courgettes in plakken en iedere plak vervolgens in vieren. Pel de (rode) ui en snijd in grove blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de knoflooktenen.


Spoel de aubergineplakken af met koud water, dep ze droog met keukenpapier en snijd de plakken in grove blokjes. Pak een grote braadslee/ovenschaal en doe de aubergine, courgette, ui, paprika en knoflookteentjes erin. Besprenkel royaal met de olijfolie en een beetje zout en peper. Hussel alles met je handen goed door elkaar.


Schuif de braadslee/ovenschaal in de oven. Laat 20-30 minuten garen in de oven.


In die tussentijd snij je de polenta in repen of ruiten. Nu kun je de plakken in de grillpan met wat kokosolie krokant bakken.


Zodra de ratatouille gaar is haal je deze uit de oven, hussel even goed en breng indien nodig op smaak met wat extra zout/peper en Provençaalse kruiden. Serveer met de gegrilde polenta. Enjoy!

Polenta 4 - kopie

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page