top of page

Decadente CHOCOLADE SHAKE

Dit is een recept voor een decadente, romige chocolade shake gemaakt van banaan, avocado en dadels. Gegarneerd met een flinke dot vanille kokosslagroom. Een shake om je glas bij schoon te likken. Wees niet huiverig voor de avocado. Het maakt de smoothie juist zo heerlijk romig en het levert je ook nog eens de goede vetten. De vrucht zit bomvol met vitaminen, mineralen, proteïnen en nog meer supergezonde dingen. Het meest perfecte voedsel ter wereld 🙂 Het is jullie misschien ook wel opgevallen dat mijn logo een avocado bevat. In een andere blog heb ik uitgebreid toegelicht waarom ik zo’n fan van dit vruchtje ben.


Dus wat weerhoud je nog om deze heerlijke decadente shake te maken boordevol gezonde stoffen? En dan heb ik het nog niet eens over de overige ingrediënten gehad 😉 Niets om je schuldig over te voelen!

LET OP! De kokosmelk moet een nacht in de koelkast hebben gestaan voor je dit recept maakt (tenzij je de slagroomtopping weglaat, wat ik je ten zeerste zal afraden 😉 ).  In de koelkast scheidt het water zich van de kokos en ontstaat een dikke kokosroom.  Een perfecte vervanging van slagroom voor veganisten of voor personen die lactose intolerant zijn. Ik heb standaard twee blikjes kokosmelk in de koelkast staan, zo heb ik altijd gezonde slagroom bij de hand! De kokosmelk van Fair Trade Original (o.a. verkrijgbaar bij AH en Jumbo) vind ik het lekkerste en levert het beste resultaat.

Je hebt nodig voor 1 flinke portie:

Shake ♦ 1 bevroren banaan ♦ 1/2 avocado ♦ 4 dadels ♦ 1 eetlepel rauwe cacaopoeder ♦ 2/3 cup amandelmelk (ongeveer 150 ml)


Slagroom ♦ 1 blik kokosmelk (die minstens een nacht in de koelkast heeft gestaan) van bijvoorbeeld Fair Trade (o.a. verkrijgbaar bij AH en Jumbo) ♦ 1 vanilleboon of 1 theelepel vanillepoeder

Bereiding:

Plaats alle ingrediënten voor de chocolade shake in de blender (of gebruik een staafmixer) en laat deze draaien tot een gladde, romige substantie. Ik hou zelf heel erg van dikke shakes die je kunt weglepelen. Wil je hem wat dunner hebben? Voeg dan naar wens melk toe. Giet dit vervolgens in een glas.


Voor de topping haal je voorzichtig het blik kokosmelk uit de koelkast. Niet schudden! Open het blik voorzichtig en schep de bovenste dikke laag eraf. Maar pas op dat je niets van het vocht meeneemt die eronder zit. Dit beïnvloedt namelijk de slagroom. Voeg het merg van de vanilleboon toe en mix met de mixer tot het een soort slagroomstructuur krijgt. Ik krijg de beste resultaten als ik van te voren ook de kom en de gardes van de mixer in de koelkast of vriezer zet.


Ik kwam pas ook een andere manier tegen om de room van het water te scheiden, ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar deze methode gaat als volgt: haal het blik kokosmelk uit de koelkast en draai voorzichtig om. Open de onderkant van het blik met een blikopener. Nu zul je zien dat de bovenkant waterig is. Giet dit af, zodat de dikke massa overblijft. Tip: heb je een blikje met een lipje waar je hem aan kan opentrekken? Zet dan het blikje op z’n kop in de koelkast. It’s as easy as that!


Terug naar de chocolade shake: schep een flinke dot slagroom op je shake, garneer eventueel met een snufje kaneel of cacao en stukjes pure chocolade. Enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page