top of page

Chocolade biscuit koekjes

Ik hou het meest van koekjes met een “chocolade thema”. De binnenste vulling van deze in chocolade gehulde koekjes bestaat uit een laag biscuit met een laagje vanille crème erop. Het kan niet snel mis gaan met de combinatie chocolade en biscuit…en zo ook niet met deze, ze zijn verslavend!


Chocolade biscuit koekjes

Chocolade biscuit koekjes 1

Je hebt nodig:

Voor de chocoladelaag ♦ 1 cup kokosolie ♦ 1/2 cup rauwe cacaopoeder ♦ 1/4 cup rauwe honing


Voor de vanillecrème

♦ 1 cup rauwe (geweekte) cashewnoten

♦ 1/2 cup kokosolie

♦ 4-6 el verse sinaasappelsap

♦ 1 el rauwe honing

♦ 1 vanillestokje, uitgeschraapt of 1 el vanillepoeder (niet suiker!)

Voor de koekjes

♦ Ik gebruikte hiervoor vegan koekjes die zowel gluten- als lactose- en suikervrij zijn. Kies voor koekjes die binnen jouw dieetvoorschriften vallen of maak ze zelf!

Bereiding

Let op! Dit recept heeft zijn voorbereiding nodig. De cashewnoten moeten een paar uur, het liefst een nacht, weken in water. Hierdoor worden ze zacht en krijg je bij het blenden tot een gladde crème een beter resultaat.


Bekleed een vierkant bakblik of iets soortgelijks met plastic folie. Dit blijft beter zitten als je de vorm eerst met kokosolie insmeert en vervolgens voorziet van folie.


Doe de ingrediënten voor de chocolade in de keukenmachine en laat deze draaien tot de ingrediënten goed gemengd zijn met elkaar en er een mooie gladde pasta ontstaat. Smeer de bodem van het bakblik in met de helft van de chocoladepasta en zet deze in de vriezer zodat het goed kan uitharden.


Maak je keukenmachine schoon en plaats vervolgens de ingrediënten voor de cashewnoten in de machine en laat deze draaien tot het een mooi crème is. Dit kan, afhankelijk van je keukenmachine, enige tijd in beslag nemen. Reken op 5 tot 10 minuten. Schraap af en toe de zijkanten naar beneden zodat ook dit goed mee wordt genomen. Zodra de crème glad is haal je het bakblik met chocolade uit de vriezer en smeer je een dikke laag crème op de chocolade.


Hier overheen gaat een laag koekjes. Vervolgens dek je het geheel af met het restant van de chocolade (als je die niet inmiddels hebt opgesnoept!). Plaats in de vriezer of in de koelkast om het hier verder uit te laten harden.


Deze koekjes bewaar ik normaal gesproken in de koelkast. De chocolade is gemaakt van kokosolie en bij kamertemperatuur wordt deze zacht en zelfs vloeibaar als het nog warmer is. Vanuit de koelkast vind ik ze heerlijk om te eten en anders moet je nog even een paar minuutjes geduld hebben 😉 Enjoy!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page