top of page

Carrotcake havermout koekjes

Carrotcake havermout koekjes 20

Mijn oudste broer is helemaal lyrisch over de havermout banaan koekjes. Deze koekjes hebben twee ingrediënten en zijn heel simpel om te maken. Hoog tijd om ze ook eens te maken! Ik zou mijzelf niet zijn als er ik niet mijn eigen draai aan zou geven. Aan de basiskoekjes (havermout en banaan) heb ik wortel, koekkruiden en een sportmix toegevoegd. En dat resulteerde in deze carrotcake havermout koekjes. Verwacht geen knapperige koekjes, het zijn chewy koekjes dus ze blijven iets zachter. Maar ze zijn heerlijk!

Carrotcake havermout koekjes 12-001
Carrotcake havermout koekjes 7

Je hebt nodig:

(voor ongeveer 16 koekjes)

 150 gram wortelen  2 bananen 250 gram havermout  1-2 theelepels koekkruiden  100 gram sportmix (een mix van cranberry’s, rozijnen, moerbeien, noten, zonnebloem- en pompoenpitten)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.


Hak de wortelen in een keukenmachine grof. Voeg de bananen en koekkruiden toe en mix tot de banaan puree is.


Stort het mengsel in een grote kom en spatel de havermout erdoor. Voeg dan de sportmix toe. Spatel (of kneed) dit gelijkmatig door het deeg.


Maak gelijkmatige balletjes van het deeg en druk ze voorzichtig een beetje plat.


Bak de carrotcake koekjes in 25 minuten op 175 graden. De koekjes worden niet helemaal knapperig, maar zijn lekker chewy. Een deel heb ik in de koelkast bewaard, het andere deel ingevroren voor een later moment. Enjoy!

Carrotcake havermout koekjes 7

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page