top of page

Bessen Panna Cotta

Pannacotta met bessen 4-13-002

Aalbessen uit eigen tuin. Hmmm…. Jaarlijks leveren de twee bessenstruiken in onze tuin bakken vol aalbessen. Zoveel dat er niet tegenop te eten en weg te geven valt. Omdat ik ook graag de rest van het jaar van dit friszure besje wil genieten, worden de bessen in porties ingevroren. Maar nu nadert de zomer en met een nieuwe lading aalbessen in het vooruitzicht, wordt het hoog tijd dat ik ´oude´ bessen in de vriezer opmaak.

Pannacotta met bessen 31

Panna cotta, een makkelijk en veelzijdig Italiaans dessert met heel veel slagroom. Alleen maak ik hem net even anders; geen slagroom, geen melk maar wel kokosmelk. Eigenlijk zou het dan geen Panna cotta meer mogen heten want het betekent letterlijk ´gekookte room´. Maar hey, kokosmelk is ook romig 😉

Pannacotta met bessen 10

Het is een dessert dat makkelijk te maken is en bovendien een gerechtje die je van te voren moet maken omdat het moet opstijven in de koelkast. De textuur is zijdeachtig glad, een beetje glibberig en hij is heerlijk romig door de kokosmelk. De aalbessen maken het niet alleen mooi roze (I like!) maar zorgt ook voor een friszure smaak. Ik heb gebruik gemaakt van een beetje honing maar niet te veel zodat de zure smaak niet helemaal verdwijnt. Lekker!

Pannacotta met bessen 4-22

Je hebt nodig:

♦ 1 blikje kokosmelk (400 ml) ♦ 500 ml bessensap* ♦ 3 eetlepels honing ♦ 1 theelepel vanille-extract ♦ 8 gram agar agar


* Ik heb gebruik gemaakt van dik bessensap door eigen aalbessen te zeven en het sap op te vangen. Je kunt hiervoor ook de sapcentrifuge of slowjuicer gebruiken.

Bereiding:

Meng de kokosmelk met bessensap en giet dit in een pan, hou 100 ml apart. Voeg de honing en vanille toe aan het overgrote deel en verwarm dit op een laag vuur. Maar laat het niet koken. Voeg naar wens meer zoetstof toe.


Zet een steelpannetje met de overige 100 ml kokosmelk/bessensap op het vuur. Voeg de agar agar toe en los dit al roerend op. Breng aan de kook en laat al roerend drie 3 minuten doorkoken.


Wanneer de pan met het overgrote deel van het kokos-bessen mengsel bijna kookt (in ieder geval warmer dan 35 graden, anders stolt de agar agar) schenk je voorzichtig al roerende de kokosmelk met agar agar erbij.


Roer goed door en kook nog 3 minuten en schenk het in een puddingvorm.


Plaats in de koelkast voor minimaal 4 uur. Lekker met kokosvlokken. Enjoy!

Pannacotta met bessen 32

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page