top of page

Asperge Pasta met Basilicumsaus (gluten- en lactosevrij)

Ik ben een serieuze verslaving aan het ontwikkelen. Zelf pesto maken. Verslavend lekker! Van alle bosjes kruiden die overblijven fabriceer ik deze goddelijke pesto. En het leuke is dat je er iedere keer weer je eigen draai aan kunt geven! Denk aan het variëren tussen de kruiden zoals basilicum, peterselie of zelfs munt.


Maar ook in pitten zit genoeg variatie. Vervang de alom bekende pijnboompitjes eens voor walnoten of cashewnoten. Of ga voor amandelen. Genoeg keuze! Je kunt er echt alle kanten mee op. In dit recept vervang ik de pitten en olie voor lactosevrije roomkaas. Voor een heerlijke pesto-roomsaus. En het was zoooo lekker! Heerlijke combinatie deze asperge pasta met basilicumsaus.

Asperge Pasta met Basilicumsaus 3-002

Je hebt nodig

Voor 3 personen

300 gram Fit & Free Chickpea pasta (AH) of andere glutenvrije pasta 500 gram groene asperges 200 gram MinusL lactosevrije roomkaas 1 basilicumplantje 20 gram edelgistvlokken Peper en zout

Bereiding

Bewaar een aantal blaadjes basilicum ter garnering. Pureer met de staafmixer de rest van de basilicum met de roomkaas tot een glad mengsel. Dit kan ook prima in een klein hakmolentje. Voeg de edelgistvlokken toe en pureer nogmaals tot alles goed gemengd is. Maak op smaak met zout en peper.


Kook de pasta volgens instructies op de verpakking.


Snijd de harde steeltjes van de asperges en snijd ze in drieën. Verhit één eetlepel kokosolie in een grillpan of koekenpan en grill de asperges in 5 minuten beetgaar.


Bewaar een paar eetlepels van het kookwater en giet de pasta af. Doe de pasta weer terug in de pan.


Roer de basilicumsaus door de pasta en voeg een klein beetje van het kookwater toe om het smeuïg te maken.


Voeg de asperges toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de basilicumblaadjes. Enjoy!

Asperge Pasta met Basilicumsaus 4
Asperge Pasta met Basilicumsaus 9

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page