top of page

Appel Crumble met Karamelsaus

Zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen en het buiten weer wat kouder wordt krijg ik spontaan zin in warme baksels met lekkere specerijen. Om deze vervolgens op de bank onder mijn dekentje en met de kaarsjes aan op te snoepen. Met een flinke kop geurende thee erbij. Appel crumble past perfect in dat straatje. Net als appeltaart, appelcake, gebakken appelschijfjes… Eigenlijk alles met appel en dan vooral in combinatie met kaneel. Appel crumble is één van mijn favoriete warme toetjes. Maar ook afgekoeld smaakt dit toetje niet verkeerd! En waarom eigenlijk alleen als toetje? Appel crumble is altijd lekker.

Ik heb eenpersoons schaaltjes gebruikt, maar dit recept is ook geschikt om er één ovenschaal van normaal formaat mee te vullen.

Je hebt nodig voor 4 personen:

♦ 2 appels ♦ 1 flinke theelepel kaneel ♦ 4 eetlepels karamelsaus ♦ 100 gram havermeel ♦ 50 gram havermout ♦ 1 eetlepel honing ♦ 100 gram kokosolie

♦ 4 eenpersoons ovenschaaltjes of 1 ovenschaal van normaal formaat

Bereiding:

Maak van te voren dit recept voor de karamel (of je laat het weg, dat kan ook, maar dat zou ik niet aanbevelen 😉 ).


Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de schaaltjes een klein beetje in met kokosolie.


Doe de havermeel en havermout in een kom en meng deze met de honing. Doe de kokosolie bij het havermoutmengsel en ‘snijd’ dit met twee messen zodat het mengt maar een korrelige structuur krijgt.


Wrijf het daarna eventueel kort door de handen. Zet het deeg even in de koelkast.


Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Doe de appelblokjes in een kom en hussel ze met de kaneel tot alle stukjes appel goed bedekt zijn. Verdeel het appel-kaneel mengsel over vier kleine ovenschaaltjes. Bedek ieder schaaltje appel met een eetlepel karamelsaus. Dit kun je het makkelijkst verdelen door je vingers nat te maken. Schep de deegkruimels erover en bak ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.


En nu lekker genieten met een dekentje én de crumble op de bank. Enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page