top of page

Ananas venkel sap

Oh boy! Ananas venkel sap is een heerlijk verfrissend sapje. Het heerlijke vruchtvlees van de ananas is sowieso perfect voor een smoothie of een sapje. Het is rijk aan vitamines en mineralen, maar staat ook bekend om een alkalische stof, bromeline, de helpt bij de spijsvertering en in verband wordt gebracht met een vermindering van ontstekingen bij gewrichtsaandoeningen en andere ontstekeningsaandoeningen. Maar het mooist van allemaal: met ananas waan ik mij altijd in tropische oorden. Heerlijk toch als het weer even niet meewerkt!

Ananas venkel sap 19

De venkel zorgt niet alleen voor een anijsachtige smaak, het is net als ananas goed voor de spijsvertering, omdat het rijk is aan kalium en vezels. Dit zorgt ervoor dat je lichaam minder vocht vast zal houden. De limoen is een fijne toevoeging, deze geeft een verfrissende finishing touch. Je begrijpt… een erg lekker (en gezond) tropisch drankje deze venkel en ananas juice!

Ananas venkel sap 23

Je hebt nodig

♦ 1 venkel ♦ 1/2 ananas ♦ 1/2 limoen

Bereiding

Verwijder de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in kleine stukken (de kern kun je ook prima juicen!). Verwijder ook de schil van de limoen. Start met de ananas, gevolgd door de limoen en daarna de venkel. Mijn ervaring is dat de juicer het op deze manier het beste verwerkt. Giet in een glas. Enjoy!

Ananas venkel sap 16

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page