top of page

Aardbei-rabarber kruimeltaart

Aardbei-rabarber crumble taart 6-001

Oogsten en eten uit eigen tuin heeft altijd iets speciaals vind ik. Het is ieder jaar weer de vraag hoe de plantjes het dit jaar doen en wat het zal opbrengen. Ook komen er ieder jaar weer nieuwe groente- en fruitsoorten bij en sommige vallen af. Neem bijvoorbeeld de aardpeer. Ontzettend lekker! Maar wanneer je hem eenmaal in de tuin hebt staan, kom je er niet meer zo makkelijk vanaf. Dit knolletje laat echt geen ruimte voor iets anders. Desastreus is mijn vader door de groentetuin gegaan, jammer genoeg! Maar dat biedt wel weer ruimte voor iets anders. Zo proberen we nu zoete aardappels te kweken. Het is een komen en gaan van allerlei verse groenten =)

Aardbei-rabarber crumble taart 4-001

Eén van de toppers die al jáááááren in onze tuin staat is rabarber. Zolang ik mij kan herinneren hebben mijn ouders rabarberplanten langs de slootkant staan. Aangezien het nu weer volop rabarbertijd is, ben ik aan de slag gegaan met deze friszure groente. De combinatie van rabarber en aardbei vind ik persoonlijk erg lekker. Het zoete van de aardbei gaat perfect samen met het zure van de rabarber.

Aardbei-rabarber crumble taart 10

Deze aardbei rabarber kruimeltaart is zacht, friszuur, sappig en licht krokant.

Aardbei-rabarber crumble taart 13

Je hebt nodig:

Bodem  125 gram boekweitmeel 125 gram kokosolie  60 gram honing


Vulling  200 gram aardbeien  200 gram rabarber


Kruimellaag  75 gram pecannoten ♥ 75 gram havermout  150 gram dadels  1 theelepel kaneel

Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de quichevorm in met een beetje kokosolie.


Kneed de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een mooi deeg en bekleed de quichevorm hiermee, verdeel gelijkmatig.


Was de aardbeien en rabarber en dep droog met keukenpapier. Snij de aardbei door de helft en de rabarber in stukken van ongeveer 2 cm. Verdeel dit voorzichtig over de bodem.


Doe de ingrediënten voor de kruimellaag in de keukenmachine en pulseer kort tot alles grof gemengd is. Verdeel dit gelijkmatig over de aardbei-rabarber vulling. Plaats in de oven* voor zo’n 30 minuten of tot de randen mooi bruin kleuren. Laat afkoelen alvorens je hem serveert. Enjoy!


* Gebruik je een quichevorm met losse onderdelen? Plaats deze dan liever op een bakplaat i.p.v. rooster. De kokosolie kan een beetje gaan lekken en die gaat vervolgens lekker roken op de bodem van je oven. Niet fijn! 

Aardbei-rabarber crumble taart 12

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page