top of page

Wortel appel gember sap

Groentesap voor beginners

Wortel appel gember sap 1

Ik heb een sapcentrifuge aangeschaft in de periode dat ik herstellende was van mijn glutenbeschadigingen. Het drinken van groentesap is een goede manier om een hoge dosering ondersteunende voedingsstoffen binnen te krijgen die de darm genezen. Met name gember werkt verzachtend en genezend op een beschadigde darmwand. Nu kun je je neus ophalen en gruwelen bij het idee van groentesap. Maar de combinatie van appel, wortel en gember kun je gewoon niet vies vinden.


Wortel appel gember sap

Dit verfrissend en gezond sapje is niet alleen stimulerend, maar ook goed te bereiden. Mits je een sapcentrifuge of een slowjuicer hebt natuurlijk. Deze groenten- en fruitsap is rijk aan vitaminen, beta-caroteen en antioxidanten die het spijsverteringsstelsel reinigt van gifstoffen en helpt het lichaam strijd tegen vele ziekten. De gember in dit recept compenseert de zoete smaak van appel waardoor het iets pittiger wordt en heerlijk om te drinken!

Wortel appel gember sap 2
Wortel appel gember sap 3
Wortel appel gember sap 4

Voor 1 liter sap heb je nodig

♦ 1 kilo wortelen ♦ 5-6 appels ♦ 2 cm verse gember

Bereiding

Verwijder -als dit er nog aan zit- het loof van de wortelen, was ze en snij in grove stukken. Was ook de appels. Snij in vieren en verwijder de kern. De gember schil ik meestal niet. Doe eerst de wortel in je sapcentrifuge of slowjuicer, daarna de gember en dan de appel. Enjoy!


Je kunt het sap in een goed afgesloten fles (het liefst met vacuümdop) een paar dagen in de koelkast bewaren.


TIP: maak van het overgebleven restant (pulp) eens dit brood of deze pannenkoeken

Wortel appel gember sap 5
Wortel appel gember sap 6

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page