top of page

Romige papaja banaan smoothie

papaja banaan smoothie 1

Romige papaja banaan smoothie

Papaja. Ik vind het een lastige vrucht. Wanneer je een goede te pakken hebt is het een heel lekkere zoete vrucht maar wat mij opvalt, is dat hij soms ook bitter kan zijn! Er is geen peil op te trekken.


Heb je een goede te pakken, dan hebben papaja’s een licht aroma dat goed combineert met zowel milde als assertieve ingrediënten. Omdat ik zin had in iets milds heb ik verder gebruik gemaakt van zachte ingrediënten, zoals banaan en avocado. Voor een intensere smaak combineert papaja heel goed met citroen, munt of gember.

papaja banaan smoothie 2

Je hebt nodig

♦ 1 banaan ♦ 1 kwart papaja ♦ 2 sinaasappels ♦ 1/2 avocado

Bereiding

Pel de banaan, breek in stukken en doe deze in een maatbeker (ik gebruik voor mijn smoothies bijna altijd de staafmixer) of in de blender.


Snij de avocado door midden en lepel één helft uit, doe deze bij de banaan. Snij de papaja in de lengte door de helft. Schraap van één helft het ‘kaviaar’ eruit. Snij deze helft ook weer door de helft en verwijder van één stuk (een kwart dus) de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe deze bij de banaan en avocado.


Snij de sinaasappels in tweeën en pers ze uit. Doe het sap bij de rest en mix of blend tot een romige smoothie. Giet in een groot glas. Enjoy!


Note: voor een intensere smaak combineert deze smoothie erg goed met citroen, munt of gember.

papaja banaan smoothie 4

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page