top of page

Rauwe chocolade maken

Wil je gezonder gaan eten? Wees dan niet bang dat je chocolade hoeft op te geven! Pure chocolade met een cacaogehalte van minstens 78% is goed voor het hart, werkt als een antidepressivum en geeft je geluksgevoel een boost! Wat willen we nog meer?

Rauwe chocolade maken 1

De beste soort chocolade is rauwe cacao

Rauwe cacaopoeder is in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd. Het is puur en bevat een aantal vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren. Van rauwe cacao kun je heel goed zelf gezonde chocolade maken. En je kunt ook nog eens zelf bepalen wat je er aan toevoegt!

Rauwe chocolade maken 2

Na het eten van zo’n stuk chocolade voel je je een stuk minder schuldig, toch?!

Je hebt nodig

♦ 1 cup cacaoboter ♦ 1/2 cup rauwe cacaopoeder ♦ 1/4 cup rauwe honing

♦ 1 el maca poeder (optioneel) ♦ 1/3 cup goji bessen ♦ 1/3 cup cranberry’s ♦ 1/3 cup pistachenoten ♦ Kokosrasp

Bereiding

Smelt de cacaoboter au bain marie. Zodra deze vloeibaar is meng je hier de honing door (terwijl het pannetje nog boven de hittebron staat). Wanneer de zoetstof min of meer is ‘opgelost’ in de cacaoboter roer je er de cacaopoeder door. Proef even of er naar jouw smaak genoeg cacao of zoetstof in zit. Voeg anders naar wens nog wat toe.


Meng er vervolgens de maca door en daarna de goji bessen, cranberry’s en pistachenoten. Voorzie een vierkante vorm van folie of bakpapier en giet hier het chocolademengsel in. Laat de chocolade nu eerst iets uitharden in de koelkast en strooi er dan pas de kokosrasp overheen. Doe je dit niet dan verdwijnt de kokos onder de chocolade.


Laat verder uitharden in de koelkast en breek de plak in stukken. Lekker bij een grote mok thee 🙂 Enjoy!

Natuurlijk kun je ook iets anders toevoegen, iets waar jij zin in hebt! ‘Enkele’ suggesties:

♥ Alle soorten noten ♥ Alle soorten zaden (bijv. hennepzaad) ♥ Moerbeien ♥ Gedroogd fruit ♥ Bananenchips ♥ Kaneel ♥ Chili ♥ Gember ♥ Vanille ♥ Zeezout ♥ Lavendel ♥ Rozenblaadjes ♥ Bijenpollen ♥ Kokos ♥ Sinaasappelschillen ♥ Gemalen koffie ♥ Maca/lucuma/mesquite ♥ Groene thee extract (Matcha) ♥ Stukjes dadel ♥ Rozijnen ♥ Cacao nibs ♥ Munt

Costum chocolate your way!

Rauwe chocolade maken 4

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page