top of page

Makkelijke gezonde Nutella

Een heerlijk zoet beleg voor op een broodje, of rechtstreeks vanuit de pot. Want zeg nou zelf, chocolade hazelnootpasta is toch niet te weerstaan 😉 Jammer genoeg bevat Nutella naast hazelnoten suiker, suiker, nog eens suiker en veel ander rommel. Dat kan veel beter. En lekkerder! Ik heb al eens eerder een poging gedaan tot het maken van Nutella. En die mislukte. Nou ja…de Nutella-bonbonballetjes die ik er van draaide gerold in kokosrasp waren niet te weerstaan! Maar dat was in eerste instantie niet het doel.

Makkelijke gezonde Nutella 1

Makkelijke gezonde Nutella

Voor de Nutella maalde ik toen hazelnoten met kokosolie, cacaopoeder, honing, vanille en zout. Niet smeuïg te krijgen natuurlijk. Je maakt de pasta een stuk smeuïger door er ook melk aan toe te voegen, het geheime ingrediënt! Maar dat vertikte ik omdat je daar de houdbaarheid aanzienlijk mee verkort en ik die pot in mijn eentje weg moet werken. Wat eigenlijk ook geen straf is 😉 Ik zie het probleem niet meer?

Voor de luiaards onder ons heb ik een makkelijk recept voor Nutella en minstens zo lekker!

Makkelijke gezonde Nutella 2

Je hebt nodig:

♦ 1 pot hazelnootpasta (ik gebruikte die van Monki,  daar zit 330 gram in)

♦ 1/3 cup rauwe cacaopoeder (= 40 gram) ♦ 2 eetlepels rauwe honing (of een zoetstof naar keuze zoals ahornsiroop, etc.) ♦ 1 theelepel vanille extract of poeder

Bereiding

Schep de pot hazelnootpasta leeg in de keukenmachine. Voeg de cacaopoeder, zoetstof en vanille toe en laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.


Proef even of de smaak naar wens is. Voeg anders meer cacaopoeder of zoetstof toe.


Schep weer terug in het potje en klaar is je easy healthy Nutella!


Wil je hem toch wat meer vloeibaarder hebben? Voeg dan tijdens het mixen in de keukenmachine beetje bij beetje hazelnoot- of amandelmelk toe, tot de juiste substantie is bereikt.


Hij is dan ongeveer een kleine week houdbaar in de koelkast. Enjoy!


Ps.: ik roer per keer een paar eetlepels Nutella los met wat amandelmelk zodat deze wat vloeibaarder wordt. Zo heb ik telkens heerlijke Nutella zonder mij een slag in de rondte te hoeven eten omdat hij anders over datum raakt.

Nutella healthy 15 - kopie (2)
Nutella healthy 8 - kopie

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page