top of page

Groene smoothie met banaan en spinazie

Ik ben gek op smoothies! Niet alleen op basis van fruit, ik gooi er ook regelmatig groente door. Zo krijg je gelijk een deel van je dagelijkse benodigde portie groenten binnen. Combineer je de groente met fruit dan proef je het vaak niet eens. De fruitsmaken overheersen waardoor je de groente als het ware ‘verbergt’. Op die manier is het én lekker én je bent super gezond bezig.


Groene smoothie met banaan en spinazie

Groente toevoegen aan je smoothie is een heel goede aanvulling op je huidige voedingspatroon. Vaak kom je niet aan je benodigde portie groenten terwijl juist rauwe groente een bron zijn van enzymen, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Deze stoffen gaan tijdens het koken verloren. Het nuttigen van rauwe groenten kan bijdragen aan het verbeteren van allerlei stofwisselingsprocessen in je lichaam. Ze helpen onder andere met het afvoeren van gifstoffen uit je lichaam. Naast deze ontgiftende werking geven groene smoothies je meer energie, helpen ze je sneller herstellen na een zware training, verhogen ze de vezelinname en laat het je huid stralen!

smoothie met banaan en spinazie 1

Dit is een ideale smoothie voor een ‘beginneling’. Lekker zoet en de groente proef je niet.

Je hebt nodig

♦ 2 bananen, in stukjes ingevroren ♦ vers geperste sinaasappelsap van 1 sinaasappel ♦ 1 flinke hand spinazie ♦ amandel- of andere plantaardige melk naar keuze

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot een romige smoothie. Begin met een flinke scheut melk. Je kunt naar wens meer melk toevoegen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Schenk in een groot glas en enjoy!

smoothie met banaan en spinazie 2

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page