top of page

Boerenkool smoothie: groen energie monster

What doesn’t KALE you…makes you feel alive!


En dat doet boerenkool zeker! Boerenkool is een ware powerfood. Ik schreef al eerder over de positieve eigenschappen van boerenkool. Het is één van de gezondste groenten ter wereld. Boerenkool kun je prima rauw eten. Het is zélfs beter om deze rauw te eten, zodat alle voedingsstoffen bewaard blijven en je lichaam er optimaal van kan profiteren. En een lekkere en makkelijke manier om al het goede van boerenkool te benutten, is door het te gebruiken als ingrediënt voor je groene smoothie.


Naast de positieve eigenschappen van boerenkool bevat ook banaan vele gezondheidsvoordelen. Eén daarvan is de flinke energieboost die je krijgt. In een banaan zitten meerdere soorten koolhydraten, de één geeft je een energieboost en de ander zorgt juist voor een  gelijkmatige aanvoer van energie. Tevens bevat banaan vitamine B6 die je bloedsuikerspiegel gelijkmatig houdt.


Een ander ingrediënt van deze smoothie, peer, bevat slecht twee vitamines (C en K) en geen mineralen van betekenis. Wel zitten ze bomvol vezels. Naast de positieve werking op de spijsvertering zorgen vezels er ook voor dat energie zeer gelijkmatig in het bloed wordt opgenomen waardoor grote schommelingen in het bloedsuikerspiegel worden voorkomen. En ook kaneel heeft een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel.


Ik denk dat ik de slogan van deze smoothie wel genoeg heb toegelicht. Deze smoothie geeft je dus zodoende energie dat je langdurig kunt blijven presteren!

Boerenkool smoothie

Het recept voor 1 glas

♦ Boerenkool 150 gram (meer of minder naar eigen inzicht) ♦ 1 bevroren banaan ♦ 1 peer ♦ 1 glas hennepmelk ♦ 1 tl kaneel ♦ Optioneel: rauwe honing ♦ 1 tl maca poeder (optioneel) ♦ Lekkers om de smoothie mee te ‘toppen’. Ik gebruikte moerbeien en rauw cashewnoten

Bereiding

De bevroren banaan zorgt ervoor dat je smoothie lekker koud is en het zorgt ook voor de romige structuur.

Pel een avond van te voren een (over)rijpe banaan, breek in stukjes en bewaar deze in de vriezer.


De volgende dag maak je eerst de boerenkool schoon en snijd het in stukjes zodat je blender minder werk heeft. Giet de hennepmelk in je blender. Je kunt ook water gebruiken of een ander soort plantaardige melk. Voeg beetje bij beetje de boerenkool toe en mix tot het geheel glad is.


Voeg de banaan, peer, kaneel, honing en maca toe en mix opnieuw tot het een glad geheel is. Is de smoothie naar jouw idee te dik, voeg dan nog wat extra melk of water toe.


Wanneer hij klaar is giet je het in een glas en top af met nog meer lekkers. Klaar is je groene energie smoothie!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page