top of page

Bieten Ananas sap

Ik plaats eigenlijk maar weinig saprecepten, terwijl ik dol ben op sappen en regelmatig een heerlijke juice maak! Deze week heb ik mij voorgenomen meer te gaan juicen en hierover meer met jullie te gaan delen. En de extra sapjes kan ik op het moment van schrijven heel erg goed gebruiken.


Vorige week heb ik een high tea gedaan. Mega lekker! Maar ondanks dat de high tea gluten- en lactosevrij was, bevatte het grotendeels wel suiker. Nu zal je denken op zich geen ramp toch? Nou ik reageer daar heel heftig op. En ik bleef ook een beetje in die ´slechte´ eetgewoonte hangen. Dit resulteerde in een slechte huid, niet lekker in mijn vel zitten en vermoeidheid.


Ik merk dat wanneer ik juice, mijn huid en energielevel een boost krijgen. Ik doe dit niet als vervanging van, maar als toevoeging op mijn huidige eetpatroon. Tijdens het juicen gaat er namelijk een groot deel van de vezels verloren doordat het pulp van het sap wordt gescheiden. Maar juicen is natuurlijk beter dan helemaal geen groente en fruit eten. Wanneer je het als toevoeging op je huidige eetpatroon nuttigt, krijg je al het goede binnen van de vaste groente en fruit én een extra vitamine en mineralen boost van het sapje. Win-win!


Tip: het pulp (de vezels!) kun je weer hergebruiken voor tal andere heerlijke recepten. No waste! Kijk hier voor recepten.

Bieten Ananas sap 23-001

Ontgiftend sapje Rode bietensap is echt een ´beauty´ sapje. Het is namelijk ontzettend goed voor je huid. Het helpt acne te voorkomen en het zorgt ervoor dat je huid egaler wordt. Dit heeft te maken met de sterk ontgiftende werking. Het helpt je lichaam met de zuivering en de weerstand weer te verhogen. Tevens zorgen de goede stoffen in bieten voor meer energie en een fit gevoel.


Ananas geeft de bieten niet alleen een verfrissende smaak, het reinigt ook het spijsverteringskanaal. Hierdoor krijg je minder last van darmklachten. Ananas werkt ook vocht afdrijvend. Met het overtollige vocht verdwijnen ook gif- en afvalstoffen uit je lichaam.


Gember staat bekend om zijn remmende werking van ontstekingen zoals spierpijn. Daarnaast is het goed voor de spijsvertering en heeft het antibacteriële en antivirale eigenschappen.

Bieten Ananas sap 24

Je hebt nodig

♦ 1/2 ananas ♦ 1 rode biet ♦ Een stukje gember ♦ Mespunt kurkuma poeder


Zelf neem ik meestal een stuk gember van 2 centimeter omdat ik de pit van gember erg lekker vind! Maar gember kan snel overheersen, hou jij er minder van dan raad ik aan om met een stuk van 1 centimeter te starten. Je kunt dan altijd nog extra toevoegen.

Bereiding

Verwijder de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in kleine stukken (de kern kun je ook prima juicen!). Snijd de overige groenten ook in kleine stukken. Start met de ananas en vervolgens de harde groenten (gember en bieten). Mijn ervaring is dat de juicer het op deze manier het beste verwerkt. Voeg de kurkuma toe en giet in een glas. Enjoy!

Bieten Ananas sap 12

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page