top of page

Banaan spinazie smoothie

Eén van mijn favoriete basis smoothies is toch echt wel met banaan, dadels en amandel-rijstmelk. Banaan is voor mij de favoriete basis omdat het de smoothie zoet maakt en eigenlijk wel met alles combineert. Vaak kijk ik in de fruitschaal of koelkast wat opgemaakt moet worden en dat mik ik samen met banaan, dadels en plantaardige melk (of water) in de blender.


Zo kan het zijn dat ik een handje spinazie of boerenkool toevoeg. Ook cacaopoeder en pindakaas of een andere notenboter doen het altijd erg goed in deze smoothie.


Als ik even geen ontbijtinspiratie heb val ik geregeld terug op mijn vertrouwde basis-bananen-smoothie. Deze week had ik een restje spinazie die ik meerdere malen in deze smoothie heb verwerkt, zo lekker vond ik hem.

Banaan spinazie smoothie 7

Je hebt nodig

1 banaan 1 handje spinazie 2 medjoul dadels 1 scoop proteïne poeder (ik gebruikte hennep poeder) 1 theelepel maca 1/2 theelepel vanillepoeder  ± 200 ml plantaardige melk

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in een blender. Blenden maar en klaar! Kijk zelf even hoeveel melk je wilt gebruiken: neem een klein glas wanneer je van een dikke smoothie houdt en giet er meer water bij wanneer je liever een iets ‘dunnere’ smoothie wilt. Enjoy!

Banaan spinazie smoothie 2

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page