top of page

Ananas wortel gember sap

Ananas wortel gember sap 19

Eén van mijn favoriete to-go sapjes en echt een klassieker is een sapje van appel, wortel en gember. Deze staat bijna bij iedere juicebar op het menu of heeft hier een fijne variant op. Zo heb ik ook mijn variant hierop. Vervang de appel eens voor ananas en je geeft het simpele to-go sapje een tropische touch.

Ananas wortel gember sap 11

Gember geeft het sapje niet alleen een lekkere ‘kick’, maar heeft ook veel eigenschappen die goed zijn voor de gezondheid.

Ananas wortel gember sap 18

Een aantal voordelen van gember op een rijtje

  1. Het versterkt je immuunsysteem. Gember heeft een antibacteriële werking en bestrijdt ook virale infecties. Het lost slijmen op, werkt ontstekingsremmend, koortswerend en stimuleert het immuunsysteem. Niet alleen bij keelpijn, maar ook bij griep en griepachtige klachten kan een gember(thee) een goede ondersteuning zijn.

  2. Stimuleert de spijsvertering. Vooral op het maag- en darmstelsel heeft het een goede werking. Het beschermt het maag- en darmslijmvlies en verhoogt de aanmaak van spijsverteringsenzymen zoals lipase – dat instaat voor de afbraak van vetten – en sucrose en maltase – die instaan voor de afbraak van suikers. Ook speekselproductie, gal- en maagsappen worden door gember gestimuleerd.

  3. Gaat misselijkheid tegen. Heb je veel last van reisziekte? Dat het gebruik van gember tegen misselijkheid en overgeven helpt is al eeuwen bekend. Verschillende wetenschappelijke studies toonden aan dat gember ook effect heeft bij reisziekte.

  4. Helpt bij gewrichtsontsteking. Bij last van artritis of gewrichtspijn kan gember helpen. Gingerol is één van de belangrijkste ingrediënten en heeft een ontstekingsremmende werking.

  5. Heeft een ontgiftende werking. Gember zal de lever niet zuiveren, maar zorgt er wel voor dat chemische toxische stoffen afgebroken worden en zich niet opstapelen in het lichaam. Ook de toxines en zuren in de darm worden door gember geabsorbeerd, zodat ze niet in het bloed opgenomen worden.

Ananas wortel gember sap 21

De gember in combinatie met ananas zorgt ervoor dat dit een zuiverend en ontgiftend sapje is!

Ananas wortel gember sap 13

Je hebt nodig:

1/2 ananas 3 wortelen Een stukje gember

Bereiding:

Verwijder de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in stukken (de kern kun je ook prima juicen!). Was de wortel en snij in stukken. Stop alle ingrediënten in de juicer. Giet het sap over in een glas en enjoy!

Ananas wortel gember sap 8

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page