top of page

(Groene) Proteïne repen

Na het sporten sta ik altijd een beetje in de keuken te treuzelen wat ik zal nemen als post-workout snack. Vaak heb ik helemaal geen trek en stel ik het eten uit. Terwijl het juist belangrijk is om direct na het sporten iets te eten zodat je lichaam kan herstellen. Dat je geen trek kunt hebben na het sporten komt doordat je bloedstroom zich bezighoudt met de hardwerkende spieren waardoor de hongersignalen van de buiksensoren zwakker worden. Wanneer je de maaltijd na het sporten overslaat zal je langzamer herstellen.

Het is dus belangrijk om na het sporten iets te eten. Je post-workout snack moet uit koolhydraten bestaan en een klein beetje eiwit bevatten. Voorbeelden van goede snacks om de brandstof aan te vullen zijn: een banaan, een drinkmaaltijd (bijvoorbeeld een proteïneshake), kwark met fruit, een fruitmix, gedroogd fruit met noten, rijstwafel met pindakaas of een notenpasta, pure chocolade of een sportreep.


Aangezien ik mijn tussendoortjes en repen bijna altijd zelf maak vond ik het nu dus tijd voor een proteïne reep. Deze zelfgemaakte proteïne repen zijn voor tijdens of na het sporten of gewoon lekker als tussendoortje. Ze geven je energie en voedingsstoffen op de momenten dat je ze het meest nodig hebt. En daarnaast zijn ze ook nog eens lekker! Zo lekker dat ik hem ook met ‘tegenzin’ na het sporten op kan peuzelen.

Door de dadels bevatten deze repen van nature suiker, dit geeft een energie-boost. Maar eet wel mate! Aan één reep heb je eigenlijk ook wel genoeg want ze vullen goed door de noten en zaden. Door de noten en zaden zijn ze tevens vezelrijk.


Voor deze reep gebruikte ik de Naturel proteïne poeder van Sun Warrior. Voel je vrij om dit te vervangen voor een andere proteïne poeder. Of door bijvoorbeeld hennepzaad poeder of gewoon hennepzaad. Om de reep ‘groen’ te maken heb ik Matcha toegevoegd. Matcha is een Japanse groene thee-soort die wordt gemaakt van gestoomde, gedroogde en verpulverde theebladeren. Het poeder dat overblijft heet Matcha en dit goedje heeft een reinigende werking en een grote hoeveelheid anti-oxidanten. In plaats van Matcha kun je ook gebruik maken van maca, lucuma, spirulina, mesquite, tarwegras, chlorella, enz. (of je laat het weg).

Je hebt nodig: 1 cup (ontpitte) Medjoul dadels 1 cup amandelen  1/2 cup pompoenpitten  1/2 cup noten- of amandelpasta  2 scheppen erwtenproteïne poeder (Orangefit)♣  1/3 cup cacaoboter  4 eetlepels rauwe cacaopoeder  2 eetlepels kokosolie  1 eetlepel Matcha  1 theelepel vanillepoeder


♣ Voel je vrij om de proteïnepoeder te vervangen voor een andere proteïnepoeder of door bijvoorbeeld hennepzaad(poeder). Gebruik je een chocoladevariant? Verminder dan het aantal eetlepels cacaopoeder. En laat bij een vanillevariant de vanillepoeder achterwegen ♣♣ Matcha kun je vervangen voor bijvoorbeeld maca, lucuma, spirulina, mesquite, tarwegras, chlorella, enz. (of je laat het weg)

Bereiding:

Doe de amandelen in de keukenmachine en blend tot ze grof gemalen zijn. Doe de pompoenpitten erbij en blend nogmaals tot de amandelen fijner zijn en de pompoenpitten grof gemalen. Stort dit in een grote kom en meng hier de proteïne poeder, Matcha en vanille door.


Smelt de cacaoboter au bain marie. Zodra deze vloeibaar is roer je de cacaopoeder erdoor tot het egaal is.

Ondertussen doe je de dadels samen met de notenpasta en de kokosolie in de keukenmachine en blend je dit tot het goed gemengd is en de dadels fijn zijn. Doe de droge ingrediënten erbij en blend tot alles goed gemend is.


Giet het cacaomengsel erbij en blend nogmaals.


Stort dit mengsel in een vierkante vorm bekleed met bakpapier of folie en druk goed aan. Plaats dit in de koelkast tot het uitgehard is, snijd in repen en klaar! Heerlijke repen die je een energie-boost geven.

Tip: Bewaar in de koelkast.

Voor de foto heb ik ze mooi verpakt in papiertjes met schattige strikjes erom. Naast dat het veel werk is, is het ook niet echt handig om ze zo mee te nemen. Voor het gemak kun je ze in aluminium folie wikkelen of in een afgesloten bakje doen. 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page