top of page

Chocolade proteïne smoothie met banaan en pindakaas

Of je nou twee keer in de week hardloopt of iedere dag in de sportschool staat, de maaltijd na het sporten is heel erg belangrijk. Het bepaalt namelijk hoe snel je spieren zich gaan herstellen. Hoe sneller je spieren herstellen, hoe sneller je weer kunt trainen.


Eiwitten helpen bij het herstel en de opbouw van spieren na een (zware) inspanning of training. Erwteneiwit, zoals FIT Green Protein, is een uitstekende bron van eiwitten en levert alle aminozuren die het lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid, goed herstel en spieropbouw.

smoothie met banaan en pindakaas 4

Combineer de plantaardige eiwitten van Orangefit met een banaan en je hebt de ideale herstelmaaltijd voor na het sporten.


Na het sporten heb je namelijk niet alleen eiwitten nodig. Je lichaam heeft als eerste koolhydraten nodig. Bananen vullen je energie (glycogeenvoorraad) aan. Ook zijn bananen rijk aan magnesium, wat zorgt voor een beter herstel en het voorkomen van krampen na het sporten. Andere voordelen van bananen zijn dat ze je alerter maken, je bloedsuiker reguleren, je hongergevoel onder controle houden en het ijzer in bananen helpt bij het voorkomen van bloedarmoede. Win-win!


Dat bananen (koolhydraten) en eiwitten belangrijk zijn voor een fit en sterk lichaam en een goede gezondheid is inmiddels wel duidelijk. Dat deze chocolade proteïne shake met banaan en pindakaas ook lekker is, daar zal je mij op moeten vertrouwen 😉

Chocolade proteïne smoothie met banaan en pindakaas

smoothie met banaan en pindakaas 3

Je hebt nodig

1 rijpe banaan, in stukken gebroken (eventueel bevroren) 1 eetlepel pindakaas 1 scoop Fit Green Protein chocolade (Orangefit) 1/2 theelepel kaneel 250 ml amandelmelk

* Fit Green Protein van Orangefit is verkrijgbaar bij Strength and Conditioning West-Friesland en Gezondheidswinkel de Vergulde Vijzel in Enkhuizen.

Bereiding

Blend alle ingrediënten tot een smooth geheel. Giet in een groot glas. Roer er eventueel wat cacao nibs of kokosvlokken doorheen. Enjoy!

smoothie met banaan en pindakaas 2

Bron foto: Loving it Vegan

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page