Speculaasfudge

Speculaas Fudge 16
Ik word zo blij van al die herfst en winter recepten! Alle warme specerijen die samen komen in de befaamde speculaaskruiden doen mij denken aan Sinterklaas. Nog twee weekjes en dan is het zover. Een heerlijk avondje met surprises, gedichten, cadeautjes en natuurlijk al die lekkernijen, niet te vergeten! Dit jaar kunnen we Speculaasfudge toevoegen aan het feestmaal. Heerlijke fudge met een klein beetje een crunch van de amandelen. Simpel, maar het geeft je toch het ultieme Sinterklaasgevoel.

Speculaas Fudge 17 Speculaas Fudge 36Speculaas Fudge 33

In plaats van amandelen kun je ook gebruik maken van amandelmeel. Dan krijg meer een echte fudge structuur zonder de ‘crunch’.

Speculaas Fudge 31

 

Je hebt nodig:

♦ 1 cup amandelen
♦ 1/2 cup ontpitte dadels
♦ 1/3 cup Santen (± 50 gram)
♦ 2 eetlepels kokosolie
♦ 2 eetlepels cashewpasta
♦ 2 speculaaskruiden
♦ 1 theelepel vanille
♦ Snufje zeezout
♦ 3 eetlepels water

Let op! speculaaskruiden zijn soms sterk en soms niet, per merk afhankelijk. Proef het beslag even voordat je het in de vorm stort. 

 

Bereiding:

Bekleed een cakevorm met bakpapier en zet opzij.

Maal de amandelen in de keukenmachine tot korrels, niet te fijn, het is lekker om wat structuur in de fudge te houden. Wil je dit liever niet dan kun je de amandelen helemaal fijn malen of gebruik maken van amandelmeel. Voeg de dadels toe en mix dit kort door elkaar. Smelt de santen en kokosolie au bain-marie en doe dit samen met de rest van de ingrediënten bij het amandel-dadel mengsel. Mix dit goed door elkaar. Misschien moet je wat meer water toevoegen om de goede dikte te krijgen. De consistentie moet pindakaasachtig zijn, dus ook weer niet te dun!

Doe dit mengsel in de cakevorm en verdeel het beslag gelijkmatig. Zet de vorm een uur in de koelkast. Daarna kun je het met een scherp mes in stukken snijden. Enjoy!

Bewaar ze in de koelkast.

Speculaas Fudge 18

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook