Gezonde Mueslirepen

Wie is er nou niet gek op tussendoortjes?! Ik zou niet zonder kunnen. Geloof mij, dan ben ik niet te genieten 😉 Elke drie uur eet ik iets om schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel te voorkomen, iets waar ik anders snel last van heb. Zo blijf ik de hele dag fit. Door schommelingen in je bloedsuikerspiegel kun je moe worden, trek krijgen en daardoor gaan ‘snaaien’. Iets wat je gemakkelijk kunt voorkomen door de juiste voeding. Maar gezonde tussendoortjes lijken niet altijd even makkelijk te zijn. Het grootste gedeelte wat als ‘gezond tussendoortje’ wordt bestempeld in de supermarkt, is eigenlijk helemaal niet zo gezond. Vaak bevatten ze veel rommel die je even energie geven voor tien, waar je vervolgens van instort en binnen no-time alweer trek hebt.

Ook zijn niet alle gezonde tussendoortjes altijd even makkelijk mee te nemen voor onderweg. Of je wilt je eens een keer niet een konijn voelen en je tanden in iets stevigs zetten buiten groenten en fruit om. Mueslirepen zijn toch wel ideale tussendoortjes. Wist je dat je mueslirepen heel gemakkelijk zelf kunt maken? Als je ze zelf maakt, weet je dat ze supergezond en puur zijn. Je zit er langer van vol en ze laten ook nog eens je bloedsuikerspiegel met rust. Wie wil dat nou niet?!

Ik maak altijd een hele voorraad die ik voorgesneden invries. Zo heb ik voor de dagen dat ik op pad ga een gezonde reep in mijn tas. Tegen de tijd dat ik toe ben aan mijn tussendoortje is hij ontdooid. Ideaal!


Je hebt nodig:

♦ 2 cup havervlokken (havermout)
♦ 3/4 cup noten/zaden/pitten (ik gebruikte een mengsel van amandelen, hazelnoten en zonnebloempitten)
♦ 1/2 cup kokosrasp
♦ 1/3 cup gemalen lijnzaad
♦ 1/2 cup kokosolie
♦ 2 flinke eetlepels honing
♦ 2 flinke eetlepels amandelpasta
♦ 1/2 theelepel Keltisch zeezout
♦ 1 theelepel vanillepoeder of -extract

 

Bereiding:

Doe de noten/zaden/pitten in de keukenmachine en pulseer kort tot alles grof gemalen is. Voeg de kokos, lijnzaad, zeezout, vanillepoeder en amandelpasta toe en pulseer tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de havervlokken toe en laat de keukenmachine nogmaals kort draaien tot ook dit goed gemengd is.

Smelt de kokosolie au bain marie en roer hier de honing door. Giet dit bij het havermengsel en pulseer tot wederom alles goed samen gemengd is.

Bekleed een vierkante vorm met bakpapier en stort hier het mengsel in. Verdeel het over de vorm en druk goed aan. Laat dit uitharden in de koelkast of de vriezer (ik raad de laatste optie aan, dan hoef je niet zo lang te wachten #ongeduldig 😉 ). Zodra het plakkaat hard is haal je deze uit de vorm en snijd je het met een scherp mes in het gewenste formaat repen. Klaar zijn je supergezonde mueslirepen! Enjoy!

Tip: bewaar ze in de vriezer

3 Responses to “Gezonde Mueslirepen

  • Nou ze zijn gelukt hoor Ilonca. Met hennepzaad, pecannoten en pompoenpitten. Heerlijk!

  • Wat een leuk recept! Ik kwam deze tegen op pinterest maar ze vallen bij mij uit elkaar, ik heb zeeën hele middag laten uitharden in de koelkast en heb het recept letterlijk gevolgd. Wat doe ik verkeerd?

    • Hé wat vervelend Ellen. Dat zou niet moeten! Bij twee flinke eetlepels honing en amandelpasta heb je ook echt Flinke eetlepels gebruikt? Je kunt eventueel het mengsel opnieuw in de keukenmachine mikken en extra kokosolie toevoegen zodat ze dit keer wel aan elkaar blijven ‘plakken’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook