Misosoep met zalm

Misosoep met zalm 14

Op het moment ben ik een serieuze misosoep verslaving aan het ontwikkelen. Misosoep is echt mijn ideale comfortfood. Lekker warm, vult goed, het is hartig en zo klaar! De smaak kan in het begin misschien even wennen zijn maar voor je het weet heeft het je smaakpapillen veroverd.

Misosoep met zalm 5

Vanavond had ik eigenlijk het recept met jullie willen delen voor misosoep met tempeh. Het recept staat al een tijdje klaar om geplaatst te worden, alleen de foto’s moesten nog gemaakt worden. Onderweg naar huis had ik de hele setting al in mijn hoofd uitgedacht. Eenmaal thuis gekomen wil ik vrolijk aan de slag gaan. Tempeh. Nee geen tempeh! Edamameboontjes. Ook al niet! Hoezo slechte voorbereiding? Maar niet getreurd. Ik had genoeg andere ingrediënten om een andere variant op de misosoep te maken. Die is zo goed bevallen dat ik nu eerst het recept van de misosoep met zalm deel. Het misosoepje met tempeh volgt dan later. Zodra ik tempeh in huis heb. En edamameboontjes.

Misosoep met zalm 4

 

Je hebt nodig voor 1 persoon

300 ml water
1 cm gember
1/2 rode ui
50 gram boekweitnoedels
100 gram broccoli
 75 gram sugarsnaps
handje diepvries doperwten
1 eetlepel tamari
1 eetlepel witte misopasta
ca. 150 gram gerookte wilde zalm*

Verse koriander
Sesamzaadjes
Limoensap

 

Bereiding

Zet een (steel)pannetje met het water op het vuur. Snij de gember fijn en de ui in stukjes en voeg deze toe aan het water. Breng aan de kook.

Voeg de boekweitnoedels, broccoli, sugarsnaps en erwten toe. Het is verstandig om de boekweitnoedels als eerste in het pannetje te doen. Als deze bovenop de groente liggen worden ze waarschijnlijk niet goed gaar!

Voeg na 5 minuten de misopasta en tamari toe en laat dit nog eens 2 á 3 minuten meekoken. Schep goed door tot de misopasta is ‘opgelost’

Serveer de soep in een grote soepkom. Knijp hierover een halve limoen uit en serveer met de gerookte wilde zalm* en bestrooi rijkelijk  met koriander en sesamzaad. Enjoy!

* Ik koop mijn zalm bij een goede visboer en eet deze koud/rauw met de misosoep. Als je hem liever eerst even verwarmd in de pan kan dat natuurlijk ook.

Misosoep met zalm 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook