REVIEW | High Tea @Gumbleton´s

Ik heb geen high tea meer gedaan sinds er bij mij een glutenintolerantie is vastgesteld. Wat vond ik dat jammer zeg. Want a) thee drinken is mijn grote hobby en b) lekker eten is mijn andere grote hobby. Voeg deze samen vergezeld met vriendinnen en je hebt een gouden combinatie. Heerlijk de hele middag theeleuten, kletsen en ondertussen oh´s en ah´s uitslaan omdat de hapjes zo lekker zijn.

Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik was toen mijn vriendin ontdekte dat het theezaakje, Gumbleton´s English Tea Room in Hoorn, vlakbij haar in de buurt ook high tea´s aanbiedt waar ze rekening houden met intoleranties. Via fijn mailcontact werd mij uitgelegd dat ze de high tea gluten- én lactosevrij kunnen maken, maar deze combinatie niet geheel zonder suiker. Het liefst eet ik suikervrij omdat ik daar sterk op reageer (lees stemmingswisselingen, slechte huid en borrelende buik). Maar voor één keer nam ik dit allemaal voor lief. Je moet er wat voor over hebben om weer eens onbezorgd ergens te kunnen schransen 😉

Gumbleton's

Je kunt er terecht voor drie verschillende arrangementen: een hele uitgebreide (Gumbleton´s High Tea), een ´gewone´ versie en de Mini High. Het verschil in de eerste twee zit in de hartige hapjes schotel vooraf en de zoetschotel aan het eind. Deze zijn bij de Gumbleton High Tea groter dan bij de gewone High Tea. De Mini High is meer een gezellig proeverijtje.  Wij zijn voor de tweede, ´gewone´ versie gegaan.

Als je voor het eerst binnenkomt bij Gumbleton´s dan kijk je je ogen uit. En niet alleen de eerste keer denk ik. Je komt in een typisch Engelse tea room met een gemoedelijke sfeer en het staat er vol met theepotten in alle soorten en maten. Je raakt er niet uitgekeken! Het is echt een typische (maar leuke) plek voor een high tea.

Gumbleton's theepotten

De high tea die we voorgeschoteld kregen was onovertroffen. Eerst hartig. Een soepje van wortel en tomaat die pittig en zoet tegelijk was. Verder twee crackertjes met huisgemaakte avocado crème en eiersalade en een heerlijke hartige mini muffin met groente, gemaakt van kastanjemeel. Vervolgens allemaal verschillende verse sandwiches belegd met de heerlijkste combinaties; dan een gang met wat je uiteraard niet mag missen tijdens een high tea: een dikke scone. De eerste glutenvrije scone die ik lekker vind! Uiteraard met een overdaad aan heerlijke jams (voor mij helaas geen clotted cream) en dan als kers op de taart, als laatste gang, een uitgebreide zoetschotel die niet mis was: een worteltaartje, dadeltaartje, een spijsachtig vijgentaartje en een espresso cupcakeje (die nog lekkerder had kunnen zijn met chocolade erdoor, het enige wat ik bij de zoetschotel miste: chocola). Dit alles op etagères, die na iedere gang af en aan werden gebracht. Leuk ook om zo weer op ideeën gebracht te worden wat je allemaal kunt maken.

En wat zou een high tea zijn zonder thee! Iedere gang ging vergezeld met een eindeloze stroom van schattige tweepersoons theepotjes vol thee met de meest bijzondere, verse theesmaken.

De serveersters zijn uiterst vriendelijk en aan het begin vragen ze of je bekend bent met de high tea. Ik heb in het verleden al eens een high tea gedaan bij Gumbleton´s toen zij nog in Enkhuizen zaten. Nadat Gumbleton is overgenomen en naar Hoorn is verhuisd ben ik er niet meer geweest. Maar hoe het in zijn werk gaat was bij ons bekend. Complimenten voor de opmerkzaamheid wanneer de etagère leeg was en wij toe waren aan de volgende gang of een nieuwe pot thee.

Drieënhalf uur, vier gangen en ik weet niet hoeveel liter thee verder gaan we goed gevuld naar huis. De sfeer, de gerechten uit eigen keuken en de overheerlijke hapjes zijn stuk voor stuk de moeite waard. Het is absoluut een aanrader en voor personen met een voedseluitdaging zeker een tip om eens zorgeloos ergens te kunnen genieten! Want ook erg fijn om te weten: ik had na de high tea nergens last van. Behalve dan mijn hyperactiviteit en borrelende buik door de suikers, maar dat neem ik een keer voor lief 🙂

Helaas heb ik helemaal geen foto’s gemaakt omdat ik meer met eten bezig was 😉 Nadat ik de bordjes heb afgelikt bedenk ik mij pas dat ik daar eerst wel even een foto van had kunnen maken. Van het gerecht dan. Niet van het bordje aflikken. Wat voor blogger ben ik nou haha maar ik hoop dat jullie na het lezen van deze review aan mijn woorden genoeg hebben!

Zelf een High Tea bij Gumbleton´s proeven?
Bezoek hun website voor meer informatie & reservering (klik hier). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook