Mijn Favorieten 5x | Mei 2015

Beter laat dan nooit, mijn favorieten van mei 2015! Mijn favorieten bestaan uit producten die ik zelf heb aangeschaft, heb geprobeerd, gelezen of die mij in positieve zin zijn opgevallen.
Favorieten mei

 

1. Grod glutenvrij, biologisch haver-quinoa pap
Grod heeft twee varianten, om het makkelijk te houden: de groene en rode. Groen is glutenvrij, rood niet (vandaar de kleur?). De groene bestaat uit glutenvrije havermout, quinoa vlokken (zwart, wit, rood), bosbessen, geraspte kokos, zwarte bessen en toppings zoals gedroogde moerbeien, cacao nibs, gevriesdroogde frambozen. Ik vind het echt een fantastische uitvinding en het is nog lekker ook. Easy peasy havermoutje! Kokend water tot aan de stippellijn, 3 minuten geduld, vervolgens kieper je de inhoud van het dekseltje erbij, even roeren. Klaar! Een kind kan de was doen. Lijkt me geen onmogelijke opgave toch? Grod ligt gewoon in de schappen van de Appie!

 

2. Kokosyoghurt van Abbot Kinney’s
Zelf kokosyoghurt maken staat al een tijdje op mijn to-do-list. Het schijnt heel makkelijk te zijn maar op één of andere manier is het er nog niet van gekomen. Nu las ik op de blog van de Groene Meisjes dat er binnenkort kokosyoghurt in de schappen van Eko Plaza zal verschijnen. Hoe fijn is dat! Het is geen yoghurt mét kokossmaak, nee dat is wat anders. Pure kokosyoghurt wordt van kokosmelk gemaakt. Hier komt geen zuivel aan te pas. Naar verwachting zal het niet lang meer duren tot Abbot Kinney’s kokosstart in de schappen van alle Ekoplaza schappen te vinden is. Ik kan in ieder geval niet wachten!

 

3. Nootje 
Holy Nuts! Nog meer leuk nieuws! Het succesvolle boek van Havermoutje krijgt een vervolg. Er komt een tweede kookboek aan genaamd ‘Nootje’. Volgens mij ben ik net als de founders van Havermoutje een groot fan van noten. Ze zijn ontzettend voedzaam, veelzijdig en gewoonweg hartstikke lekker. In het kookboek komen 70 recepten met noten als basis te staan. Havermoutje zou Havermoutje niet zijn als ze geen super leuke actie bedenken. Ondanks dat ze ze zelf bomvol inspiratie zitten laten zij zich graag inspireren door hun lieve volgers. Laat op havermoutje.nl weten welke recept of informatie niet mag ontbreken in hun nieuwe kookboek over noten en wie weet staat jouw recept straks in het boek!!

 

4. Dutch Rawfood Festival 
Vorig jaar ben ik op het Dutch Rawfood Festival geweest. Ik ben geen voorstander van een 100% rawfoodie levensstijl. Wel pik ik van iedere eetstijl iets mee waar ik mij prettig bij voel. Zo maak ik bijvoorbeeld geregeld rauwe snacks. Dit wil zeggen dat het voedsel niet is gebakken, gekookt of op een andere manier is verhit. Het fijne aan rauwe lekkernijen is dat het haast niet kan mislukken. Bij baksels in de oven is het nog maar de vraag hoe het eruit komt. Bij rauwe snacks mik je het terug in de keukenmachine *kloddertje hier *kloddertje daar. En voila! Terug naar het festival. Het is voor mij een heel fijne inspiratiebron. Op het Dutch Rawfood Festival worden alleen producten en maaltjes verkocht die voldoen aan het Raw Food principe. Hierbij wordt gewerkt met 100% plantaardige producten die ook gluten- en lactosevrij zijn.

Het festival vindt 14 juni plaats op Boederij Langerlust in Amsterdam (naast de Gaasperplas, aan de rand van Weesp) en duurt van 11:00 tot 19:00. Tickets kosten vanaf €9,- en het bijwonen van een workshop €5,-.

 

5. Glutenvrije bagels bij Bagels & Beans
Wanneer je geen gluten en/of lactose mag en je wilt buiten de deur gaan lunchen is het fijn om eettentjes te kennen die standaard glutenvrij brood of andere glutenvrije gerechten op het menu hebben staan. Voorheen kwam ik al snel uit op een salade maar hoe gek ik ook ben op salades, ik wil ook wel eens mijn tanden in een heerlijk broodje zetten. Voor degene die het nog niet wisten, Bagels & Beans heeft ook glutenvrije bagels in hun assortiment. Helaas zijn ze niet suikervrij, maar hé, je kunt nou eenmaal niet altijd 6 gooien zou mijn schoonvader zeggen 😉 De glutenvrij bagels liggen apart verpakt in de vriezer en worden ook apart opgewarmd. Je kunt de bagels ook zo (vanuit de vriezer) kopen en meenemen, dan hoef je ze alleen thuis nog af te bakken. Verwar de glutenvrije bagel overigens niet met de Oathie. De oathie is een bagel die tarwevrij is en arm aan gluten, niet geheel glutenvrij dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook