Mijn Favorieten 5x | Maart 2015

In dit artikel deel ik mijn favorieten van de maand maart 2015 met jullie. Mijn favorieten bestaan uit producten die ik zelf heb aangeschaft, heb geprobeerd, gelezen of die mij in positieve zin zijn opgevallen.

Favorieten maart

 

1. Ethiquable 98% pure chocolade
Hoe puurder, hoe gezonder! Want als er 98% cacao inzit, dan blijft er weinig ruimte over voor minder gezonde toevoegingen 😉 Ik ben al een tijdje verzot op de 99% chocolade van Lindt. Dit is een chocolade die je moet leren waarderen en alleen is weggelegd voor de echte chocoladepuristen. Deze chocolade smaakt absoluut niet zoals de chocolade die je kent, hij is bitter en stroef. Het is belangrijk de chocolade te laten smelten op je tong, dan komen de heerlijke aroma’s vrij. Bij de Albert Heijn vond ik chocolade van Ethiquable met 98% cacao. Een chocolade met weinig ingrediënten en een ongeschonden cacaosmaak. Puur van smaak, zacht en ligt minder stroef op de tong dan die van Lindt. Kortom, echt een aanrader voor de chocoladepurist!

 

2. The Oatmeal Artist
Dit keer geen product maar een blog! Ben jij ook zo gek op havermout? Dan is The Oatmeal Artist zeker de moeite waard om eens te bezoeken! En geloof me, als je eenmaal hebt gekeken blijft het niet bij één keer. Wat een inspiratie en zoveel variatie! Met deze veelzijdigheid aan recepten raak je nóóit uitgekeken op havermout. Absoluut het bezoeken waard.

 

3. Tandpasta van Urtekram
In gangbare tandpasta zit fluoride, een goedje waarvan wij denken dat het noodzakelijk is om je gebit goed te onderhouden. Een veelgebruikte reclameboodschap luidt dan ook ‘poets je tanden met fluoride voor stralend witte tanden’. Is dat wel zo? Er zijn tal van studies die aantonen dat fluoride niet zo onschuldig is als wij denken, klik hier en hier. Ik heb een tijdje mijn eigen tandpasta gemaakt met kokosolie, Keltisch zeezout, baking soda en pepermuntolie. Maar er bestaat ook tandpasta zonder fluoride, zoals het merk Urtekram. Hele fijne, natuurlijke tandpasta met de smaken Tea Tree, Aloë Vera, Eucalyptus, Mint & Green tea en Tuttifrutti. Deze kun je kopen in de meeste natuurwinkels.

 

4. Happy in Shape
Sinds begin maart ligt er een nieuwe glossy in de schappen: Happy in Shape. Een feelgood magazine waarin alle artikelen gericht zijn op health zoals bewegen, mindset, lifestyle en fun. Happy in Shape geeft op een positieve manier inspiratie om meer energie te geven, lekker in je vel te zitten en om zo Happy in Shape mogelijk te zijn. Het is echt een heel erg leuk blad met leuke verschillende onderwerpen. Zo is het blad onderverdeeld in facts, fab, fit, food en fun. Een magazine boordevol met inspiratie voor een lekker, fit en gezond leven. Hun quote is dan ook “blij zijn met je lichaam is het nieuwe sexy en sterk (=goed in je vel) het nieuwe slank!”. Het blad verschijnt zes keer per jaar en is verkrijgbaar bij tijdschriftenwinkels.

 

5. Hoornsche Foodmarket in Hoorn
Geen tip van de maand maart maar alvast een tip voor april! Ik kan jullie aan het eind van april wel vertellen hoe leuk het was (daar ga ik tenminste vanuit!), maar daar hebben jullie natuurlijk niks aan. Daarom een tip voor aankomende maand: op eerste en tweede Paasdag kun je je foodiehart ophalen op de Hoornsche Foodmarket in Hoorn. Op de Foodmarket komt het beste eten uit alle windstreken samen. Of je nou houdt van heerlijk Koreaans streetfood, Franse crêpes, Hollandse bioburgers, culinaire hotdogs American style: er is voor elk wat wils! De Hoornsche Foodmarket is voor iedereen die interesse heeft in lekker eten, mensen ontmoeten en genieten van muziek en cultuur. De markt wordt gehouden in de voormalige Philips fabriek en is beide dagen van 12 tot 20 uur geopend. Check hoornschefoodmarket.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook