Mijn Favorieten 5x | Februari 2015

Aangezien we alweer aan het einde van de maand februari zijn gekomen is het weer tijd om mijn favorieten van de afgelopen maand te delen. Mijn favorieten bestaan uit producten die ik zelf heb aangeschaft, heb geprobeerd, gelezen of die mij in positieve zin zijn opgevallen.

Favorieten februari

1. Houten hartenschaaltje van de Wereldwinkel
Dit mooie houten hartvormig schaaltje is handgemaakt uit acaciahout uit de Filipijnen. Acaciahout is mooi én duurzaam hout. Voor elke gerooide boom wordt een nieuwe aangeplant. Het schaaltje blijft mooi door gebruik van een neutrale (olijf)olie. Met dit mooie schaaltje krijg je toch iedere ochtend weer zin in je ontbijtje!?

 

2. Yogi Tea Choco
Ik kan mij geen grotere theeleut voorstellen dan mijzelf. Het liefst drink ik de hele dag door liters thee weg in van die grote XL mokken van Blond Amsterdam. Choco van Yogi Tea is een heerlijke, verwarmende melange van traditionele Chai-specerijen en cacaoschillen. Alsof je een chocoladedrank aan het nuttigen bent maar dan zonder de calorieën. De cacao wordt gecombineerd met zoethout, kaneel, pittige gember en kardemom tot een hemelse theemelange. Van deze thee raak je echt ontspannen!

 

3. Servies H&M Home
Ook deze maand belandde ik weer op de site van H&M voor fijne home spulletjes. Daar trof ik deze leuke cleane schaaltjes aan. Ik gebruik geregeld props voor mijn foodfoto’s. Hier kan ik nooit genoeg van hebben. Ik begin al een aardige verzameling te creëren van verschillende bordjes, schaaltjes, plankjes, noem maar op! Deze schaaltjes van keramiek met een rand in pastelkleuren vond ik een mooie aanwinst. Klik hier en hier.

 

4. Kokoschips
Bij de Turkse winkel liep ik kokoschips tegen het lijf. Ik ben gek op kokos. Van de smaak en de geur kan ik geen genoeg krijgen. Ik kon het dan ook niet laten om twee zakjes mee te nemen. Het ziet eruit als geschaafde kokos. Het is heerlijk om zo te eten of te verwerken in gerechten. Ik gebruik het nu geregeld als ‘topping’ over smoothies, gezond ijs of geitenyoghurt. Zo waan ik mij in een heus tropisch oord. Ik heb het gekocht in een Turkse winkel maar het is ook verkrijgbaar bij de meeste natuurwinkels.

 

5. Lindt Excellence 85% cacao
Hoe puurder hoe beter! Lindt heeft kwalitatief zeer goede chocolade en ik vind deze toch wel één van de lekkerste. Bij het nemen van een hap smelt hij heel langzaam in je mond. Je proeft ook echt de volle chocolade. Echt chocolade om rustig van te genieten. Het is niet hap-slik-weg. Ik gebruik deze chocolade ook om warme chocolademelk mee te maken. Eén blok per kopje laten smelten in warme plantaardige melk. Eventueel met een kleine beetje vanille. Heerlijk romig en vol van smaak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook