Mijn Favorieten 5x | April 2015

Het is weer tijd voor mijn favorieten van de maand april! Mijn favorieten bestaan uit producten die ik zelf heb aangeschaft, heb geprobeerd, gelezen of die mij in positieve zin zijn opgevallen.

Favorieten april

 

1. Magimix 5200 XL Premium
Eindelijk ben ik de trotse eigenaar van een Magimix keukenmachine! Omdat ik over een paar maanden het ouderlijk huis ga verlaten ben ik al een tijdje op zoek naar een eigen keukenmachine. En een goede! Doordat ik zoveel kook, bak en grotendeels alles zelf maak, maak ik onder andere veel gebruik van een keukenmachine. De Magimix is niet zomaar een keukenmachine. Je krijgt er een heleboel accessoires bij wat het een volledige keukenhulp maakt. Je hebt hiernaast eigenlijk geen andere apparaten meer nodig. Echt alles gaat erin; van deeg en groente tot rauwe noten en dadels. En die laatste twee hakt hij moeiteloos. Zo blij als een kind in de snoepwinkel ga ik hem uitgebreid verder testen. Hier volgt nog een review over 🙂

 

2. Hennepzaad proteïne poeder
Onder sporters is het gebruik van proteïne poeder zeer populair. Helaas bevatten deze poeders vaak schadelijke toevoegingen. Niet nodig vind ik! De beste kwaliteit proteïne poeders zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten geen schadelijke ingrediënten zoals geraffineerde en kunstmatige suikers (bv. aspartaam, sorbitol en sacharine), soja, tarwegluten en conserveringsmiddelen. Ik gebruik nu al een tijdje hennepzaad proteïne poeder. Hennep is één van de weinige voedingsmiddelen die alle aminozuren bevat (ook de essentiële die het lichaam niet zelf kan aanmaken). Hennepzaad helpt bij de aanvulling van antioxidanten en bevat vele mineralen en vitaminen waaronder ijzer, calcium, fosfor, magnesium, zink en koper. Bijkomend voordeel: het is geschikt voor mensen met een intolerantie voor lactose en gluten én ook voor mensen met diabetes. Gebruik hennepzaad poeder net zoals je met eiwitpoeder gewend bent: mix het met water, plantaardige melk, sap of een smoothie. Of verwerk het eens in pannenkoeken, brood, cake, etc.!

 

3. Honey & Beeswax Lippenbalsem
Eén van mijn favoriete winkels is Dille & Kamille, ik ben gek op hun assortiment. Ze verkopen er echt ontzettend veel leuke spulletjes. Zo verkopen ze niet alleen kookgerei, bakspullen en servies maar ook leuke lifestyle artikelen zoals verzorgingsproducten, woonaccessoires en schrijfgerei. Jammer genoeg zit er bij mij niet eentje in de buurt. Als ik in een andere stad kom moet ik gewoon even langs de Dille & Kamille. Gegarandeerd dat ik dan niet zonder lege handen de winkel uitloop. Laatst was ik in de Dille & Kamille in Zwolle en bij de kassa trof ik lippenbalsem aan in een super schattig glazen potje, van het Britse familiebedrijf “Chain Bridge Honey Farm’. Het wordt met de hand gemaakt van uitsluitend natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten zoals honing en bijenwas van de eigen honingboerderij, vitamine E, amandel- en haverolie. Het is echt een superfijne balsem! Hij plakt niet en hij maakt de lippen niet ´droog´, die hunkering naar meer, wat ik meestal wel van andere lippenbalsems krijg. Ook al is de balsem ongeparfumeerd, hij heeft door de honing een heerlijk zoetige smaak.

 

4. Gumbleton English tea room
Ik heb in het verleden al eens een high tea gedaan bij Gumbleton toen zij nog in Enkhuizen zaten. Nadat Gumbleton naar Hoorn is verhuisd ben ik er niet meer geweest. Daarnaast is buiten de deur eten met een glutenintolerantie vaak niet gemakkelijk, laat staan een high tea! Tot mijn vriendin ontdekte dat Gumbleton de high tea’s ook gluten- en lactosevrij aanbied. Je begrijpt dat we heel snel een reservering hebben geplaatst! Het is een super schattig zaakje wat heel gemoedelijk aanvoelt en vol staat met theepotten in alle soorten en maten. De high tea was heerlijk, je proefde echt dat de gerechten met zorg waren bereid en de bediening is bijzonder aardig. Je kunt hier trouwens ook lekker lunchen of gewoon wat lekkers kiezen van de kaart.

 

5. 7 Minute Workout
Deze app is echt een uitkomst voor de dagen dat je wel íets wilt doen, maar geen tijd hebt voor een hele workout. Het is een circuit van 12 oefeningen die je gedurende 7 minuten op vol vermogen uitvoert. De oefeningen zijn zo gemaakt dat je alle grote spiergroepen aanpakt. Elke oefening behoor je 30 seconden uit te voeren en tussen de oefeningen heb je 10 seconden tijd om te rusten. Op deze manier train je je hele lichaam in slechts enkele minuten. Er is zelfs wetenschappelijk bewijs dat deze high-intensity interval training het effect kan hebben van 1 uur matig bewegen. Wat een uitkomst! De app is een laagdrempelige manier om je gezondheid te verbeteren (want 7 minuten is altijd nog beter dan helemaal niets!). Je kunt de oefeningen overal doen, ook thuis. Je hebt dus geen excuus als het regent 😉 Het fijne aan de app is dat je zelf kunt instellen hoe lang je de oefeningen wilt doen. Ik vind 7 minuten toch wel erg kort en heb daarom de tijd verdubbeld zodat het een 14 minuten workout is. Ook dan is tijdgebrek geen excuus! Voor zowel Android of de iPhone zijn er tal van gratis 7 minute workout apps te vinden. Ik maak gebruik van deze (klik hier).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook