Mijn Favorieten 5x | Januari 2015

In deze blog verzamel ik voor jullie mijn favorieten van iedere maand. Met dit keer mijn favorieten van -heel verrassend- de maand januari. Mijn favorieten bestaan uit producten die ik zelf heb aangeschaft, heb geprobeerd, gelezen of die mij in positieve zin zijn opgevallen.

Favorieten januari

1. Havermoutje
Zijn jullie net zo ‘excited’ over dit boek als ik ben? Havermoutje is het kookboek van het koppel achter het populaire Instagram account @Havermoutje. Het boek staat vol heerlijke recepten en prachtige frisse foto’s. Al denk je dat er alleen maar havermoutontbijtjes instaan dan heb je het mis. Er staan zoveel meer verrassende recepten in. Van havermoutkroketjes en -burgers tot haverchips. Ik ben ervan overtuigd: dit boek is mij op het lijf geschreven en echt een aanrader voor iedere havermoutfan. Je kunt Havermoutje €19,99 (zonder verzendkosten) bestellen via Bol.com.

 

2. Lepeltje van Olijfhout
Hoe schattig is dit lepeltje!? Houten accessoires zijn helemaal de trend van nu. Al ben je een fanatieke instagrammer dan kunnen de ‘boomschijven’ je vast niet ontgaan zijn. Ze worden gebruikt als onderzetters, snijplank of gewoon als leuke accessoire in huis. Ook dit lepeltje is über cute en siert goed bij bijvoorbeeld je nostalgische havermoutontbijt. Maar ook perfect voor een amuse, bij een kleine salade of om bij een potje Keltisch zeezout te stoppen. En ook nog eens verantwoord: dit houten lepeltje is gemaakt van duurzaam geolied olijfhout van Redecker. Redecker is een bedrijf dat staat voor handgemaakte spullen van goede kwaliteit.

 

3. Slowjuicer Juiceme
Al enige tijd ben ik de trotse eigenaar van deze slowjuicer. Ik had al een sapcentrifuge (wat een luxe hè) maar een slowjuicer is toch wel de koning onder de sapmakers. Je maakt hiermee sappen die door de langzame, koude persing nog vol met alle waardevolle vitaminen en mineralen van het fruit en de groente zitten. Bij een sapcentrifuge gaan veel van deze waardevolle stoffen verloren door de verhitting die ontstaat van het snelle ronddraaien. Al vind je het lastig om iedere dag aan je dagelijkse dosis groente en fruit te komen, dan is dit een ideale toevoeging aan je ‘dieet’. Echt een investering in je gezondheid. Ik maak bijna elke dag een sapje dus die investering was het zeker waard!

 

4. Deegstempel
Ben jij ook gek op koekjes bakken? Ik wel! Het leukste van koekjes bakken blijft natuurlijk het snoepen van het deeg. Eén van mijn guilty pleasures. En wanneer het restant eenmaal in de oven staat geurt het altijd zo lekker in de keuken. De koekjes zelf opeten is natuurlijk ook geen straf. Toen ik deze stempels bij Hema spotte kon ik ze ook echt niet laten liggen. Koekjes van eigen deeg voorzie je zo met jouw eigen stempel. Een simpele maar originele manier om je zelfgebakken koekjes net wat meer fun te geven. Zo bak je de leukste homemade koekjes!

 

5. Houten snijplank van H&M
Ik beland steeds vaker op de site van H&M voor fijne home spulletjes. Daar trof ik deze mooie houten plank aan die niet alleen voor het snijwerk is maar ook super mooi in je keuken staat. Ik heb een zwak voor houten snijplanken, die kun je nooit genoeg hebben en een mooie houten snijplank mag zeker niet ontbreken in je keuken. Deze houten snijplank van de H&M heeft een antieklook en een speelse ongelijkmatige rand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook