Eetdagboek #1

Regelmatig krijg ik de vraag wat eet je dan? Vanuit hun oogpunt mag ik echt helemaal niks. Nou eh quinoakoekjes, amandelbrood met wortel en courgette. Huh wat? En als ik verder ga met het omschrijven van mijn eetpatroon zie ik ogen steeds groter worden. Ik moet toegeven, het zijn niet altijd de meest gangbare dingen 😉 De laatste tijd zie ik regelmatig eetdagboeken voorbij komen. En laat ik nou dol zijn op eetdagboeken. Altijd leuk om te lezen wat andere mensen eten. Om jullie ook een glimp te gunnen van mijn dagelijks eetpatroon beschrijf ik hier mijn eetdagboek van maandag tot en met zondag.

Maandag
Deze week start ik zoals iedere dag met een glas water met sole (zoutoplossing) en vitaminedruppels. Vervolgens neem ik een Mokka smoothie. Hier gaat in: een bevroren banaan, amandelmelk, kopje afgekoelde cafeïnevrije koffie, dadels, cacaopoeder en kaneel. Na dit powerontbijt ben ik klaar voor de jaarmarkt in Enkhuizen! Jaarlijks halen mijn moeder en ik hier verse gerookte paling. Bepakt en bezakt thuisgekomen maakt mijn moeder een groente-omelet. En daarbij paling. Wat een combi hé.. :’)’s Middags probeer ik een nieuw recept uit voor cranberry kwarkbroodjes. Tijdens het bakken snoep ik hier van, tot zover smaakt het erg lekker! Terwijl mijn broodjes staan af te koelen eten we als avondeten risotto met venkel, zalm en geitenkaas. ‘s Avonds neem ik een handje gemengde noten.Ik drink gebruikelijk over de hele dag verspreid veel water en thee.
Mokka-Smoothie Kwarkbroodjes

Dinsdag
Het ontbijt is voor mij altijd een feestje. Er zijn nu volop aardbeien en rode bessen uit eigen tuin. Ik maak havermoutpap met kaneel, kokosolie en daarop veel aardbeien, bessen, sesamzaad en een beetje ahorn siroop. Zoals gewoonlijk gaat hier een glas water met sole en vitaminedruppels aan vooraf. Op het werk eet ik gemengde noten.

Met de lunch ga ik voor twee rozemarijncrackers met auberginespread en paling. Uh ja echt waar. Ik probeer altijd dingen uit en deze combi is eigenlijk gewoon echt lekker! Later op de middag neem ik twee perziken.Als diner eet ik groenten uit de oven; pompoen, zoete aardappel, wortel, koolrabi en knoflook. Met een flinke klodder mayo. De dag sluit ik af met een stuk 90% chocolade. Hoe puurder hoe beter!
Havermout-pap

Woensdag
Het ontbijt van gister beviel mij zo goed dat ik vandaag hetzelfde ontbijt neem. Op het werk aangekomen heeft de dochter van mijn baas een bakje met afgehaalde rode besjes voor mij klaar staan. Lief hé! Daar heb ik heerlijk van gesnoept. Mijn lunch begint met een zelfgemaakte raw witte lemon cheesecake bonbon. Vervolgens neem ik twee homemade cranberry kwarkbroodjes, rijkelijk besmeerd met witte cashewpasta.’s Middags neem ik afscheid van mijn mooie Beetle. Om de nieuwe kopers tegemoet te komen rij ik naar Heerenveen. En aangezien ik dan toch in de buurt ben ga ik bij mijn vriend kijken, die is aan het trainen op zomerijs. Tussendoor eet ik twee perziken. Vervolgens rij ik met mijn moeder naar Blokzijl. Daar eten we heerlijk op een terras in het zonnetje om de verkoop van mijn Beetle te vieren. Ik ga voor de zalmmoot (Mjaam!) met bloemkool, salade, gebakken aardappeltjes en rabarber. En daarbij een rood wijntje.

Donderdag
Het ontbijt van vandaag heb ik gedeeltelijk de avond ervoor al klaargemaakt: een geprakte banaan gemengd met geitenyoghurt, vanillepoeder, honing en chiazaadjes. Waarschijnlijk wist mijn maag dat ook want ik was abnormaal vroeg wakker. Omdat slapen echt niet meer lukte ben ik mijn bed uitgegaan om iets nuttigs te gaan doen. Aan het van te voren klaargemaakte onbijtje voeg ik nog wat amandelpasta en walnoten toe. Eenmaal op het werk aangekomen (wel wennen zonder auto) had ik mede door mijn vroege ontbijt al gauw weer trek. Een flinke kop thee met twee zelfgemaakte bonbons 🙂 Dezelfde lemon cheesecake als gister en een pure met lavendel.Later op de ochtend drie dadels gevuld met pindakaas en cacao nibs (dit is serieus één van de lekkerste snacks die er bestaat). Als lunch neem ik ook vandaag twee kwarkbroodjes, dit keer besmeerd met kokosolie. Later op de middag neem ik een perzik en rode bessen.Avondeten bestaat uit peultjes met tomaat en ui en een kipburger. Ik kom weinig aan sporten toe deze week en ook vanavond kan ik niet naar de yoga omdat ik geen auto heb grrrr.. Als troost neem ik nootjes en groentechips.
Bananen-geitenyoghurt Snack-dadelsVrijdag
Tijd voor een groene smoothie! Banaan, avocado en komkommer met hennep- en lijnzaad. Later op de ochtend neem ik een rozemarijn cracker met auberginespread.Mijn lunch bestaat uit bloemkoolrijst met pompoen- en zonnebloempitten, moerbeien, platte peterselie en homemade pindasaus. Ik ben op het moment helemaal verslaafd aan wilde perziken. Zo lekker! Dus ook vandaag neem ik een perzik met daarbij rode besjes en frambozen. Later op de middag heb ik lekkere trek en neem ik twee pure chocolaatjes. Bij thuiskomst kan mijn geluk niet op. Nog een keer zalm! Daar mag je mij ‘s nachts echt wakker voor maken. Dit keer met sla en gebakken zoete aardappel. Terwijl ik deels dit artikel aan het typen ben eet ik wat groentechips.
Groene-Smoothie
Zaterdag
Laatste dag werken! Ik neem Teff ontbijt (pap) met amandelmelk, appel, kaneel, sesamzaad en dadelstroop. Daarbij een glas versgeperste sinaasappelsap. Tussendoor neem ik een kopje cafeïnevrije koffie met een rauw mangotaartje. Gewoon omdat het kan. Ik lunch pas wat later in de middag omdat ik een hele tijd vol zit. Lunch bestaat uit twee kwarkbroodjes met verse aardbeien. Bij thuiskomst is er niemand thuis en maak ik een simpele salade voor mijzelf met aardbeien, walnoten, geitenkaasje en een frambozendressing. ‘s Avonds ga ik met mijn vriend ergens wat drinken. Na de thee neem ik een rode wijn. Thuis heb ik trek in iets lekkers en neem ik een handje nootjes.

Zondag
Ik ben geen uitslaper en wederom ben ik vroeg wakker op mijn vrije dag. Ik ontbijt met een smoothie van banaan, aardbeien, proteïnepoeder, maca en water. Ik wil eigenlijk minderen met mijn cacao-inname. In plaats daarvan neem ik later op de ochtend een cafeïnevrije koffie met daarbij, jawel, drie rauwe bonbons. Dáág goede voornemen.Aangezien ik mijn goede voornemen vandaag toch niet meer kan waarmaken maak ik een soort van rauwe brownies van avocado met een krokante bodem van noten en dadels. Van het restant rol ik bliss balls gerold in allerlei lekkers zoals kokosrasp. Ik lunch met een smoothie van perzik, framboos, lijnzaad en amandelmelk. Tussendoor snoep ik twee bliss balls.Vanavond voetbalt Nederland tegen Mexico. Ik kijk de wedstrijd thuis met mijn familie en met een bord eten op schoot, wat echt zelden voorkomt. Deze week nog een keer risotto. Ditmaal met courgette, doperwtjes en geitenkaas. Als toetje nemen we een rauwe brownie. Mmmm lekkere afsluiter van de weekBliss-Balls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook