5x recepten met havervlokken

Ik ben gek op havermout. Nou ja, eigenlijk havervlokken. Het verschil is dat gewone havermout gesneden en geplette havervlokken zijn en doordat ze zijn gemalen kan je er perfect havermoutpap mee maken, de kooktijd is namelijk een stuk minder lang dan bij havervlokken. Havervlokken zijn de grote vlokken. De kooktijd voor havervlokken is langer dan havermout. Maar ik vind het persoonlijk wel lekkerder. Het heeft meer bite!

Ik gebruik ze in baksels, koekjes, granola en mijn favoriet: havermoutpap of overnight oats. Eet jij ook graag havervlokken (of havermout)? Ik heb 5x recepten met havervlokken voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

Klik voor de link op de groen gedrukte titels.

 

Hartig havermoutje met spinazie en zalm

Deze bowl is weer eens iets anders dan een zoet havermoutje met fruit. Met onder andere spinazie, bosui, gerookte zalm, geitenkaas en kruiden is dit met recht een hartig havermoutje.

 

Gezonde Mueslirepen

Heerlijke voedzame mueslireep met havervlokken. Ik maak geregeld een hele voorraad die ik voorgesneden invries. Zo heb ik voor de dagen dat ik op pad ga een gezonde reep in mijn tas. Tegen de tijd dat ik toe ben aan mijn tussendoortje is hij ontdooid. Ideaal!

 

Hardlopers ontbijt met havermout

Een echt hardlopers ontbijt met havervlokken en banaan, twee belangrijke leveranciers van energie. Andere energieboosters die erin zitten zijn dadels, lijnzaad en cacaopoeder. Run Forest run!

 

Pindakaas chocolate chip koekjes

Deze koekjes zijn heerlijk, gezond en makkelijk te maken. En nog gluten-, suiker en lactosevrij ook! Wat wil je nog meer van een koekje?

 

Aardbei-rabarber kruimeltaart

Deze aardbei rabarber kruimeltaart is zacht, friszuur, sappig en met een topping van havervlokken licht krokant.

One Response to “5x recepten met havervlokken

  • Hoi het lukt mij niet om n account aan te maken om ij te loggen, kun je me helpen?
    Groetjes E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook